Trotse bakfietseigenaars Matthijs Soreyn (links) Justine Trio, Jasper Kornelis en baby Jade (midden) en Tobias Maerien
Volledig scherm
PREMIUM
Trotse bakfietseigenaars Matthijs Soreyn (links) Justine Trio, Jasper Kornelis en baby Jade (midden) en Tobias Maerien © Photonews

Elektrische bakfietsen steeds populairder: “Wie vorige maand de auto nog het voordeel van de twijfel gaf, stelt zich nu de vraag waar hij in godsnaam nog mee bezig is”

Vlamingen gaan massaal aan het bakfietsen. Elektrisch, uiteraard, want “over fietsen zonder batterij wordt zelfs niet meer gesproken”, klinkt het bij fietshandelaars. Steeds vaker vervangt het hippe stalen ros de tweede wagen op de oprit. Het is enkel geduld oefenen, want door de coronacrisis zijn ook voor bakfietsen de levertijden vaak lang. 

47 reacties

  • nico vets

    2 jaar geleden
    De generatie van de deugers,tot de elektriciteit op is.Kunnen ze met paard en kar rijden zoals de groen willen.Ik zal wel met een normale auto blijven rijden.
  • Leon De Wettinck

    2 jaar geleden
    Ik meen gelezen te hebben dat die bakfiets vooral de tweede familieauto vervangt. Wie slechts 1 auto bezit hoeft zich niet aangesproken te voelen.
  • Sabine Van de Kerkhove

    2 jaar geleden
    Milieubewuste trotse bakfietsers, die alles 2, 23X per week alles thuis laten leveren, met camionettes met producten die van de andere kant van de wereld komen. Zeer milieuvriendelijk, punt.
  • Eddy Vermeulen

    2 jaar geleden
    Je moet daar wel mee kunnen rijden denk ik. verleden week nog al wiebelend over de rijbaan en reed toen bijna in mijn deur terwijl ik in mijn auto stond te wachten aan een kruispunt.
  • dirk liekens

    2 jaar geleden
    een gevaarlijke grote lompe fiets die veel geld kost bijna zoveel als een goedkope wagen en alleen maar nuttig is bij goed weer en als je in centrum van een groot stad woont plus ook alleen geschikt voor jonge sportievelingen.totaal ongeschikt en nutteloos voor meer dan 3/4 van de bevolking