REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Italië ITA
0
EINDE
1
Noord-Macedonië MAC
  • Aleksandar Trajkovski Goal 90'+2'

Italiaans drama in Palermo: Europese kampioen mist tweede opeenvolgende WK na afgang tegen Noord-Macedonië

WK QatarOnwaarschijnlijk. Met het schaamrood op de wangen druipt Italië af. Voor de tweede keer op rij haalt de Squadra Azzurra het WK voetbal niet. 0-1 tegen Noord-Macedonië. Of hoe het moeilijk nog dramatischer kon aflopen voor de Europees kampioen.

24 reacties

  • Paulus de Mos

    2 jaar geleden
    Dus voetballers die winnen spelen voor hun land en voetballers die verliezen spelen voor geld Jean Marie Gijsen ? Op het EK speelden de Italianen dus voor hun land en nu een half jaar later met dezelfde spelersgroep zijn het ineens een stelletje geldwolven die maling hebben aan hun vaderland ? Iedere topsporter wil maar één ding : winnen Soms lukt dat en soms is de vorm er niet en dan mislukt het , geld is een leuke bijkomstigheid , zonder talent en een winnaarsmentaliteit kom je er niet
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Het feit dat ze in de barrage waren terechtgekomen was al een teken aan de wand dat ze minder waren. Nogmaals het bewijs dat in 1 wedstrijd alles mogelijk is. De Belgen mogen leedvermaak hebben na de commedia dell'arte die ze vorig jaar tegen ons opgevoerd hebben.
  • Maarten Cambré

    2 jaar geleden
    EK of WK wordt in grote mate bepaald door geluk en toeval. Ook de intrinsiek beste ploegen kunnen er al vroeg uit vliegen mits voldoende tegenslag. Een regelmatigheidscriterium is de beste maatstaf om de kwaliteit van een ploeg af te meten. In die optiek waren onze Rode Duivels de voorbije jaren effectief een gouden generatie, onafgebroken op 1 in de FIFA-ranking. En dat is een feit, ongeacht de onzin en afbraakpolitiek die sommigen daarover spuien.
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Dit Italiaanse elftal is een van de minst getalenteerde ooit. Ze missen een Bassio, een Del Piero of een Pirlo. Ze zijn Europees kampioen geworden door collectieve inzet en een geweldige Chiesa.
  • Jean-Marie Gijsen

    2 jaar geleden
    Er zijn nog voetballers die spelen voor hun land en er zijn voetballers die spelen voor het geld.