6 minderjarigen opgepakt na gewapende overvallen op nachtwinkels in Antwerpen

In Antwerpen heeft de politie 6 minderjarigen gearresteerd omdat ze 2 gewapende overvallen zouden hebben gepleegd op enkele nachtwinkels. In de nachtwinkels werden de winkelbediendes bedreigd en zelfs verwond met een kapmes. Het gaat om minderjarigen tussen de 14 en de 16 jaar oud. 

De minderjarigen worden ervan verdacht 2 nachtwinkels in Borgerhout en Merksem te hebben overvallen. Daarbij verwondden ze telkens de winkelbediende met een kapmes. De eerste overval gebeurde vorige week woensdag aan de Gitschotellei in Borgerhout, daar vielen toen 4 gemaskerde jongeren de nachtwinkel binnen. Ze sloegen de winkelbediende met de botte kant van het mes. Ze gingen aan de haal met geld uit de kassa ook nog wat snoep en drank.

Winkelbediende met kapmes gesneden

Een dag later was het opnieuw prijs. Toen pleegden 5 jongeren een overval op de Bredabaan in Merksem. Ze konden geen buit maken, maar sneden wel in een winkelmedewerker haar hand. Nog een dag later kon de politie in de omgeving van de Bredabaan 3 verdachten oppakken na een tip van een bezorgde inwoner. Ze hadden een kapmes bij. Na verder onderzoek werden nog 3 andere verdachten gearresteerd.

Voorgeleid voor jeugdrechter

De 6 jongeren werden voorgeleid en de jeugdrechter legde jeugdbeschermingsmaatregelen op. Het gaat om minderjarigen tussen de 14 en de 16 jaar oud. Uit hun verklaringen werd duidelijk dat ze op het moment van de controle plannen hadden om een nieuwe overval te plegen.

Meest gelezen