©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Meer dan een op tien rijdt in Limburg te snel tijdens aangekondigde flitsmarathon

Borgloon -

Tijdens de aangekondigde flitsmarathon van woensdag is zowat tien procent van de gecontroleerde bestuurders in Haspengouw en in Lommel beboet. Bij Limburg Regio Hoofdstad en in de zone Lanaken-Maasmechelen is zo’n 16 procent geflitst, in Voeren was dit zelfs 25 procent.

Lokale politiekorpsen weten doorgaans waar de drukke of gevaarlijke punten zich bevinden. Uit de zopas vrijgegeven cijfers voor de politiezone Kanton Borgloon blijkt dat, ondanks de aangekondigde actie, toch nog ruim 10 procent van de bestuurders zich heeft laten verrassen. In totaal werden 5.433 voertuigen gecontroleerd; 10,12% daarvan reed te snel. In Alken lag dat percentage zelfs op ruim 16 procent in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. In Borgloon werd er overdreven snel gereden in de Broekomstraat, de bekende ‘snelheidsbaan’ tussen Borgloon en Heers. In Kortessem bleek de Helstraat triestige kampioen met maar liefst 44 procent overtreders. Bijna één op twee reed daar dus te snel. In Wellen waren het vooral de Beursstraat en de weg naar Borgloon waar snelheidsduivels zich lieten gaan. De hoogst gemeten snelheid betrof een motorfiets die aan 102 kilometer per uur reed.

Zware voet

In de politiezone van Sint-Truiden werden er 1.499 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan waren er 232 met een te zware voet. In de Galgestraat te Sint-Truiden reed één op vier te snel. In de Tegelrijstraat te Nieuwerkerken was dat zelfs bijna één op drie.

Schoolomgeving

In de schoolomgevingen in Lommel heeft de politie bijna de helft van de bestuurders geflitst. In de zone 30 aan scholen reed woensdag 42,5 procent te snel. In Kattenbos reed een bestuurder met een snelheid van 66 km/u door de zone 30.

Politie Lommel controleerde op 17 plaatsen. Van de 6.209 gecontroleerden zijn er 549 geflitst. Dit komt overeen met 9 procent.

Politie Limburg Regio Hoofdstad heeft 302 snelheidsovertreders beboet. Op een totaal van 1.850 gecontroleerden betekent dit een overtredingspercentage van 16 procent.

Een op vier

In Voeren reed een bestuurder op vier te snel voorbij de radar tijdens de flitsmarathon. De politie stelde 86 snelheidsboetes op: 32 in de Varnstraat in Teuven en 54 in de Voerenstraat in Moelingen.

De politie Lanaken-Maasmechelen heeft gecontroleerd in de Koning Albertlaan in Lanaken. Daar reden 58 van de 419 gecontroleerden sneller dan 50 km/u. In de Tweede Carabinierslaan in Lanaken overschreden 55 bestuurders de 50 km/u op een totaal van 275 gecontroleerden. Bij een flitscontrole op de Oude Baan in Maasmechelen zijn 40 van de 295 gecontroleerden beboet omdat ze sneller dan 50 km/u reden.

(rudc/maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer