©  ISOPIX

DISCUSSIE. Moet de NAVO actief ingrijpen in Oekraïne als Rusland chemische of biologische wapens inzet?

Op dit eigenste moment is in Brussel de NAVO-top aan de gang. Deze top over Oekraïne is vermoedelijk de belangrijkste in decennia. De regeringsleiders van de NAVO-landen, inclusief Amerikaans president Biden, bespreken onder meer welke extra sancties ze kunnen nemen tegen Rusland en wat het Westerse antwoord zal zijn mocht Rusland nog een stap verder zetten en chemische of biologische wapens inzetten in Oekraïne.

red

Tot nu toe heeft de NAVO zich angstvallig afzijdig gehouden en zich bewust niet gemengd in het conflict in Oekraïne, uit angst dat de oorlog zou uitmonden in een Derde Wereldoorlog.

VOLG LIVE. NAVO-top over Oekraïne aan de gang

De Oekraïense president Zelenski smeekt het Westen echter al weken om niet alleen wapens te sturen, zoals nu al het geval is, maar ook echt ter hulp schieten door een no-flyzone in stellen boven het Oekraïense luchtruim.

Nu de vrees groeit dat Poetin nog een stap verder zal gaan en chemische of biologische wapens zal inzetten, klinkt de roep leider om als NAVO een rode lijn in het zand te trekken.

LEES OOK. Biden laat rampenplan opmaken voor wanneer Russen “krachtigste wapens” inzetten

Moet de NAVO actief ingrijpen in Oekraïne wanneer Poetin chemische of biologische wapens gebruikt, door bijvoorbeeld een no-flyzone in te stellen of een zogenaamde vredesmissie te sturen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER