Hans Westerling/Photo News
Volledig scherm
© Hans Westerling/Photo News

IN KAART. Hier moet je vandaag en morgen 90 km/u rijden door smogalarm

Vandaag en morgen worden de gewestelijke smogactieplannen geactiveerd vanwege de hoge concentraties fijn stof in de lucht. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). Daarom zullen er in het hele land tijdelijk snelheidsbeperkingen gelden op verschillende autowegen. In Vlaanderen is er een maximum van 90 km/u op grote delen van de autosnelwegen en ringwegen. De snelheidsbeperkingen gelden ook voor elektrische voertuigen.

85 reacties

  • sonia lauwers

    2 jaar geleden
    Is dit de nieuwe bangmakerij? Na Covid, Oekraïne, nu fijn stof. Misschien hadden we 2 jaar geleden moeten gestopt zijn met ademen, dan waren er geen problemen geweest.
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Het is zeker "kassa kassa" maar dan in het voordeel van uw eigen portemonnee. Uw auto verbruikt aanzienlijk minder tegen 90 dan tegen 130 per uur. Voor de tijdwinst moet ge het niet doen, want meer dan enkele minuten is dat niet.
  • Diederik Den Dooven

    2 jaar geleden
    Tja, wat moet ik denken van zulke reacties? Zelf rij ik steeds rustig en vind het geen probleem om 90 te rijden. Hoe men er bij komt dat het over "kassa kassa" gaat is mij een vraag. Kijk, ik heb het echt niet voor onze geldverslindende politieke beslissingen, maar een klein beetje 'effort' voor het leefmilieu moet kunnen zonder teveel vragen stellen...
  • Dirk Verschuren

    2 jaar geleden
    Mensen: de meerderheid van die vervuiling komt van onze houtkachels. Bij deze een oproep, voor uw en onze gezondheid, om hier dan ook zo veel mogelijk mee te stoppen aub.
  • dorsan hellebaut

    2 jaar geleden
    Weer op zen Belgisch e19 moet je 90 per uur rijden en op den A12 die evenwijdig staat 120 per uur legt dat nog eens uit!