N-VA wil ‘loon naar werken’ invoeren voor parlementsleden

© Pn

"Vergoeding van parlementslid afhankelijk maken van activiteit in commissies." Het is een van de 29 voorstellen voor politieke vernieuwing die de N-VA op tafel legt. Het komt er eigenlijk op neer dat een stukje van het loon van een parlementslid variabel wordt, in functie van zijn prestaties. Loon naar werken dus.

cv, san

De parlementaire werkgroep Politieke Vernieuwing in het federaal parlement buigt zich dinsdag voor het eerst over de voorstellen van de verschillende fracties over nieuwe politieke zeden in nasleep van de Publinfin en Publipart-affaire.

"Het mag niet voldoende zijn om op donderdagmiddag in de plenaire vergadering voldoende aanwezig te zijn bij de stemming om een volledige parlementaire wedde te krijgen", zegt Brecht Vermeulen, kamerlid voor N-VA.

Dit is een maatregel die meteen N-VA-voorzitter Bart De Wever zou treffen. "Maar het is niet omdat Bart niet in commissies aanwezig is, dat hij geen goede vertegenwoordiger van het volk zou zijn", verdedigt Vermeulen zijn voorzitter. "Hij speelt een heel belangrijke politieke rol. Hetzelfde geldt trouwens voor bijvoorbeeld Wouter Beke (voorzitter CD&V) of Elio Di Rupo (voorzitter PS). Die zitten trouwens ook zelden of nooit in een commissie."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen