De Sint-Ludgardisschool is nog open en dat mag gezien het hoge absenteïsme een wonder heten.  © JAA

Staart coronapandemie treft Sint-Ludgardisschool: zestien personeelsleden tegelijk ziek

Schoten -

Liefst zestien van de 55 leerkrachten en personeelsleden van de Sint-Ludgardisschool zitten tegelijk ziek thuis. “Dat onze school toch nog ‘gewoon’ open kan blijven, is dankzij alle andere medewerkers die zich polyvalent tonen en inspringen waar ze kunnen”, aldus directeur Anouck Verstraeten.

Tijdens de twee jaar dat de coronapandemie officieel geduurd heeft, bleven ze in de openluchtschool wonderbaarlijk gespaard van grote uitbraken. “Maar nu hebben we flink prijs”, stelt de directeur vast na het tellen van haar aanwezige personeelsleden. De besmettingshaarden van vooral corona, maar ook griep liggen buiten onze school via familieleden. Er zijn in verhouding ook veel minder kinderen ziek.”

Maandag worden de meeste zieke of in quarantaine gezette juffen en meesters terug op school verwacht. “Tot zolang hopen we het met kunst- en vliegwerk te redden. Er zit geen enkele klas thuis. Met dank aan alle zorgleerkrachten die nu gewoon voor lesgeven. Andere medewerkers, die normaal deeltijds werken, engageren zich tijdelijk voltijds. Ik draai zelf gewoon mee in de bewaking tijdens de speeltijden”, getuigt directeur Verstraeten.

(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER