Kleine overwinning voor Oekraïense leger: Russische troepen uit Makariv verjaagd

De Oekraïners kunnen her en der kleine overwinningen boeken. De Russen zouden nog geen stap dichter bij Kiev zijn. De Russen werden al snel gestopt in hun poging de hoofdstad te omsingelen, en na zware gevechten met de Oekraïense troepen worden ze uit Makariv verjaagd. Nu dreigt voor de Russen zelf de omsingeling: Makariv ligt een stuk achter het Russische offensief in Hostomel, Irpin en Bucha. Als het Oekraïens leger doorduwt naar het noorden, raken de Russen afgesloten van hun bevoorrading.

9 reacties

  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Poetin dacht het in een week of twee te klaren. Ferm mispakt...
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Poetin erkende die separatistische staatjes inbegrepen hun claim op de hele Donbas regio. Marioepol ligt in die regio als grote haven. Poetin bombardeert dus plat wat hij erkende als van de separatistische Russen. Zouden die daar nu gelukkig mee zijn.
  • André Van Laethem

    2 jaar geleden
    De Oekrainers hebben meer ballen dan het ganse circus van Brussel. Veel woorden. Veel roepen, maar totaal geen durf of vermogen om het te doen. Die mensen , dat zijn echte helden die voor hun land opkomen. Reuze president..
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Dat zou mooi zijn ,koek van eigen deeg
  • Jean-Paul Haesen

    2 jaar geleden
    Wij kijken wel hoe er Syriers en Tsjetchenen - mensen zonder respect voor het leven zelf - naartoe gestuurd worden maar kijken zelf alleen maar aan de zijlijn om Wladimir toch niet boos te maken.