Foto ter illustratie
Canva

Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet dicht na klacht over ongepaste manier van straffen

Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet de deuren sluiten na een klacht over een ongepaste manier van straffen en niet correct pedagogisch gedrag. Kind en Gezin schorst de kinderopvang voor 3 maanden. De klacht wordt nu onderzocht.

Kinderopvang Baloe in Harelbeke moest donderdag noodgedwongen de deuren sluiten na een klacht over "een ongepaste manier van straffen en niet correct pedagogisch gedrag". Dit is een tijdelijke maatregel die ons de tijd geeft om de zeer ernstige klacht, over een hardhandige omgang met kinderen, die we ontvingen grondig te onderzoeken”, laat Nele Wouters van het Agentschap Opgroeien weten.

De schorsing duurt 3 maanden en geldt tot en met 24 juni 2022. De ouders van de 21 kinderen die er opgevangen worden, moeten nu op zoek naar een andere kinderopvang. “Mocht er sneller een definitieve beslissing genomen kunnen worden, dan doen we dat zeker.”

Snelle reactie

“We hebben deze week een klacht gekregen met bewijsmateriaal van hardhandig gedrag en fysiek straffen van kinderen. Dat is nooit pedagogisch verantwoord. Donderdagvoormiddag hebben we de eigenaar van de kinderopvang gehoord waarna we de beslissing tot schorsing bij hoogdringendheid namen. We hebben meteen daarna alle ouders via mail op de hoogte gebracht", vervolgt Wouters. Ook het Lokaal Loket Kinderopvang in Harelbeke en het lokaal bestuur werden op de hoogte gebracht. “We hebben ook een digitaal informatie -en toelichtingsmoment georganiseerd voor de ouders.”

De beslissing kwam er plots, waardoor de ouders op zoek moeten naar een andere opvangplaats. “Op dit moment zijn we echter heel bezorgd over de veiligheid en integriteit van alle kinderen die er worden opgevangen. We begrijpen dat het voor ouders heel ingrijpend is. Ze moeten plots op zoek naar een andere plek voor hun kind. Maar ook voor de kinderopvang is dit een ingrijpende beslissing. Daarom willen we benadrukken dat we, gezien de ernst van de klacht, geen andere keuze zagen. Maar het is ook voor hen belangrijk dat we de klacht ten gronde kunnen onderzoeken", besluit Wouters.

Meest gelezen