Nicolas Maeterlinck

Geluidsmetingen bewijzen het: honden Gents dierenasiel blaffen te luid

De buren van het Genste dierenasiel hebben gelijk gekregen: de honden in het asiel blaffen te luid. Dat bewijzen twee geluidsmetingen die de stad Gent heeft laten uitvoeren. Nochtans beloofde schepen van Klimaat, Milieu en Wonen Tine Heyse (Groen) bij de opening van het asiel twee jaar geleden dat de buren geen last zouden ondervinden van blaffende honden. Het asiel krijgt nu tot 31 maart de tijd om een reeks maatregelen voor te leggen. 

Al sinds de opening van het dierenasiel aan de Gentse Watersportsbaan, 2 jaar geleden, klagen buren over geluidsoverlast door het geblaf van de honden. Twee geluidsmetingen in opdracht van de stad Gent bewijzen nu dat de buren al die tijd gelijk hadden, want de honden blaffen wel degelijk te luid. 

"We zullen zeker onze verantwoordelijkheid nemen", zegt Patrick Derycke van het dierenasiel, maar het probleem is ingewikkelder dan het lijkt. "We hebben al bedragen uitgegeven van boven de  100.000 euro om de geluidshinder te beperken."

Geluidsscherm

"Wij zijn altijd voorstander geweest van een geluidsscherm achter ons, en de aangrenzende hondenschool", gaat Derycke verder, "maar die gronden zijn niet van ons, die zijn van de stad". 

De stad Gent heeft het dierenasiel tot 31 maart de tijd gegeven om een aantal voorstellen voor te leggen die de geluidshinder in de toekomst moet beperken. 

Meest gelezen