Een Mexicaanse eetkraam bij de Gentse Feesten (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Een Mexicaanse eetkraam bij de Gentse Feesten (archiefbeeld ter illustratie). © Vollaert

HET DEBAT. Is het goed dat het vegetarisch aanbod op Gentse Feesten wordt uitgebreid tot helft van de kraampjes?

Dit jaar moet de helft van de eetkraampjes op de Gentse Feesten vegetarisch eten aanbieden. Dat heeft de stad gisteren bekendgemaakt. Er werd onmiddellijk en uitgebreid op de beslissing gereageerd, zowel positief als negatief. Is het goed dat het vegetarisch aanbod wordt uitgebreid?  Wat is jullie mening? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

67 reacties

  • Inge De Groote

    2 jaar geleden
    Ik eet soms vegetarisch. Maar meestal is het niet te vreten. Dus al die ‘vleesvervangers’ hoef ik niet. Veel groentjes en afwisselen: sla’tje, vis en vlees werkt prima voor mij. En soms een vettige hamburger🤣
  • Linda Plop

    2 jaar geleden
    Ik werk op een stadsschool Gent waar de kinderen op donderdag vegetarisch voorgeschoteld krijgen. De laatste tijd willen heel wat kinderen op donderdag geen warme maaltijd meer eten doordat het vegetarisch is en het echt niet lekker is. Nu word dit zo aan ons opgedrongen om nog meer vegetarisch aan te bieden op de Gentse feesten. De feesten zijn er al enorm op achteruit gegaan en zo zal het er echt niet op verbeteren.
  • pinche georganiseerde

    2 jaar geleden
    Waarom niet gewoon alle kraampjes verplichten een vegetarisch alternatief aan te bieden?
  • Hans Willems

    2 jaar geleden
    Hou er wel rekening mee dat de uitstoot van broeikasgassen bij de teelt van bv. rijst vergelijkbaar is met deze van veeteelt. Dus zo maar stellen dat vegetarisch eten het milieu vooruit helpt moet zeker genuanceerd worden.
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Is inderdaad zeer goed. Spijtig genoeg moet je het verplichten. Mensen op zo een evenement hebben kuddegedrag en moeten geleid worden, door het te verplichten leid je de meute. Een zeer goede zaak.