Sam De Bruyn, Lieve Blancquaert en Wim Ballieu proberen veggie te eten, of het af te wisselen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam De Bruyn, Lieve Blancquaert en Wim Ballieu proberen veggie te eten, of het af te wisselen. © QMusic / Dieter Bacquaert / RV

3 BV’s over waarom ze (soms) veggie eten: “Veggie preparé vind ik overbodig, maar voor mensen die minder vlees willen eten mooi startpunt”

Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept.