Foto: Radio 2

Grote uitslaande brand verwoest 2 huizen in Bornem, oudere man loopt ernstige brandwonden op

In Bornem is er een grote brand ontstaan in een woning in de Langenbergstraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand al doorgeslagen naar een aanpalende woning. De bewoners, een ouder koppel, zijn overgebracht naar het ziekenhuis met brandwonden. Beide woningen zijn onbewoonbaar verklaard.

Vanmiddag rond 12 uur is er brand ontstaan in een woning in Bornem. Bij aankomst van de brandweer ging het al om een uitslaande brand met veel rookontwikkeling. De aanpalende woningen vatte mee vuur. Beide woningen zijn uitgebrand en onbewoonbaar.

Nog een derde woning kon door de brandweer worden gered worden van brandschade. Er is wel beperkte rookschade, maar de woning is niet onbewoonbaar. 

Bewoners naar het ziekenhuis

De brand is vermoedelijk ontstaan in de keuken van de linker woning waar er een kookvuur is aangesloten op een gasfles. "Een ouder koppel was aanwezig toen de brand is begonnen. De buren hebben een ontploffing gehoord en zijn daarom naar binnen gelopen om te helpen. Het koppel is door de buren naar buiten gebracht. Waarschijnlijk is de gasfles in de keuken ontploft", vertelt Laurens De Rynck, van politie Klein Brabant. 

"Het koppel is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De man liep ernstige brandwonden op en de vrouw is bevangen door de rook", aldus De Rynck. 

Voor de bluswerken is de straat afgesloten, maar de brand is ondertussen onder controle. De brandweer blust wel nog na.

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen