Ook Engie biedt geen vaste contracten meer aan

 ©  REUTERS

Energieleverancier Engie heeft zijn vaste energiecontracten voorlopig uit het aanbod gehaald. “We zijn daartoe gedwongen door de uitzonderlijke context, met prijzen die historisch hoog zijn en erg volatiel”, aldus Engie-woordvoerster Nele Scheerlinck. Ze bevestigde zo een bericht van de VRT-nieuwsdienst.

Bron: BELGA

De voorbije maanden hebben verschillende energieleveranciers hun vaste contracten al uit het aanbod gehaald. Marktleider Engie heeft nu dat voorbeeld gevolgd. “Het is voor de klant niet wenselijk om vast te zitten aan zulke hoge prijzen”, aldus Scheerlinck. “En voor Engie is het moeilijk om die vaste contracten nog af te dekken op de groothandelsmarkt.”

Klanten die momenteel een vast contract hebben, behouden dat tot het einde van de looptijd. Wanneer ze een nieuw contractvoorstel krijgen (zowat twee maanden voor de einddatum), dan zullen ook zij een variabel contract aangeboden krijgen. 

Engie zal de toestand op de energiemarkt blijven evalueren, om te zien wanneer er weer vaste contracten aangeboden kunnen worden. 

Van de grotere spelers op de markt is Luminus momenteel de enige die nog formules met vaste tarieven aanbiedt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen