©  AFP

Elise Mertens laat zich in Miami verrassen door 16-jarige wildcard: “Dom dat ik deze match verloren heb”

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich vrijdag op het WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami (hardcourt/8.584.055 dollar) in de tweede ronde laten verrassen door de Tsjechische wildcard Linda Fruhvirtova (WTA 279).

Domien Brepoels
Bron: BELGA

Een slepende driesetter resulteerde na dik 2 uur spelen in 7-5, 2-6 en 6-1 in het voordeel van de 16-jarige Tsjechische. De 26-jarige Hamontse misloopt op die manier een duel in de derde ronde tegen de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA-54) of de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-16). Mertens was als reekshoofd vrij in de eerste ronde.

“Het is dom dat ik deze match heb verloren”, reageerde Mertens. “De wedstrijd was tamelijk onsamenhangend, met heel wat hoogtes en laagtes. Ik vind dat ik best wel goed geserveerd heb, maar ik heb er niet van kunnen profiteren.”

“In de tweede set kon ik mijn niveau opkrikken, maar ik was te onregelmatig. Ik maakte te veel fouten in de derde set, terwijl zij stabiel bleef spelen.”

 ©  AFP

Ook voor David Goffin zit het toernooi in Miami erop. De 31-jarige Luikenaar ging in de tweede ronde kansloos onderuit tegen de Spanjaard Pablo Carreno-Busta (ATP 19). In 1 uur en 10 minuten werd het 6-3 en 6-2 voor de bronzenmedaillewinnaar op de Spelen in Tokio. Goffin blijft op die manier op de sukkel. “Het was een lastige match. Hij startte erg sterk aan de partij en was solide in zijn slagen”, reageerde onze landgenoot na afloop. “Ik stond meteen onder druk. Hij was over het algemeen beter, met een sterke opslag. Ik kon hem te weinig punten op zijn service afsnoepen om hem echt het vuur aan de schenen te leggen. Ik had misschien kunnen proberen om agressiever te spelen, maar hij speelde het slim”, luidde de conclusie.

Het was de tiende keer dat Goffin meedeed in Florida. In 2016 haalde hij er nog de halve finales. Daarin was hij toen niet opgewassen tegen Novak Djokovic.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer