Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © VTM Nieuws

Met deze maatregelen wil Europa de energieprijzen aanpakken

De Europese Commissie gaat een plafond instellen op gasprijzen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd na afloop van de EU-top. De Europese top heeft vrijdag een akkoord opgeleverd over een strategie om de energieprijzen voor burgers en bedrijven te drukken. De invoering van een prijsplafond op de groothandelsprijs van gas, een maatregel waar onder meer België voor geijverd heeft, zal in samenspraak met de industrie worden onderzocht. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om “een stok achter de deur”. Duitsland en Nederland blijven echter sceptisch over prijsplafonneringen.

25 reacties

  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    De mensen met een invaliditeit of pensioentje kunnen niet meer rondkomen ,nu de dreigt ook de werkende kopje onder te gaan ,dus er is veel meer nodig dan dat .
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Jaja.., Europa zal ! Maar tegen wanneer ?
  • Yves Steenssens

    2 jaar geleden
    En de astronomische nutteloze winstobjecten van ons Bestel met fossiele brandstoffen? , die schuiven ze onder de mat ? perfecte waanzin en hypocrisie ten top ...
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Europa betaalt de oorlog met deze prijzen. Het stond twee weken geleden nog in deze krant. Veel zullen ze er niet aan doen.
  • Willem Wienands

    2 jaar geleden
    En de winnaar is ....America !!!