Scott Sunderland maakt zich op voor speciale Gent-Wevelgem. © Sporthouse Group

VIDEO. Ex-renner en koersdirecteur Scott Sunderland maakt zich op voor speciale Gent-Wevelgem: “Naast mijn overleden landgenoten de start vlaggen: dat wordt heel speciaal”

Geen koers die zo verstrengeld is met ons oorlogsverleden als Gent-Wevelgem. De klassieker pakt dit jaar uit met Australië als thema, iets wat u zult merken in een extra trofee die elke winnaar zondag in ontvangst zal mogen nemen. Voor Australiër Scott Sunderland voelt het allemaal extra speciaal aan. De ex-renner is tegenwoordig koersdirecteur voor Flanders Classics en vlagt zondag de officiële start van Gent-Wevelgem op gang. Vlak naast een monument ter ere van zijn gesneuvelde landgenoten. In samenwerking met Flanders Classics zocht Het Nieuwsblad hem op. “Dit betekent enorm veel voor mij.”

Simon Fallon-Kund

Deze video kwam tot stand met de hulp van de Commonwealth War Graves Commission (CWGC). Deze vereniging was o.m. verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de Ieperse Menenpoort die het tot op de dag van vandaag helemaal zelf onderhoudt. De extra trofee die zondag wordt uitgereikt, komt van de hand van kunstenaar Yves Delplace. Hij haalde de inspiratie voor zijn Australian Soldier Commemorative Thropy uit de obelisk die de herdenkingsplaats Buttes New British Cemeterey, Polygon Wood siert.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer