Engelen in een duel met Swinnen.  © Patrick Smets

Plus ArtikelKesselt 0 - Lanaken 1Derde provinciale A

Marco De Luca beslist burenduel Kesselt-Lanaken, thuisploeg eindigt met negen

Een doelpunt van De Luca op het half uur besliste het Lanakense onderonsje tussen Kesselt (3A) en Lanaken VV: 0-1. De bezoekers blijven zo op eindrondekoers, de thuisploeg blijft zo de trieste bezitter van de rode lantaarn.

Eddy Stienissen

In een matige partij zag De Luca de openingstreffer eerst nog afgekeurd wegens buitenspel. Op het half uur lukte het Marco dan toch en omdat de lokale aanvallen nooit erg ver droegen, stond meteen de ruststand op het bord. De hoop op een Kesseltse ommekeer na de rust werd al snel de kop ingedrukt met de uitsluitingen van Simenon en Castro. De spanning bleef wel tot het eindsignaal, maar echt in gevaar kwam de Lanakense zege niet.

“Het is sneu voor onze buren, maar wij zijn nog volop in strijd voor de eindronde en konden ons geen puntenverlies veroorloven”, wist Marco De Luca. “Dat ikzelf scoor, is een logisch gevolg van de conditie waarin ik momenteel steek. De competitiestart was door allerlei blessures moeilijk, maar na Nieuwjaar voel ik me veel beter in mijn vel.”

Joris Van Bouwel, die zich na de match haastte naar zijn hoogzwangere vriendin, baalde. “Er is natuurlijk nog niets verloren, maar met de week ziet onze situatie er minder rooskleurig uit. De recente vier op zes was mooi, maar we hebben dringend nood aan enkele zeges om nog te overleven.”

KESSELT: Martens, Beuls, Castro, Van Bouwel, Simenon, Heckers (63’ Moermans), Curfs, Hoenjet, Lenaerts, Jacobs (72’ Swinnen), Wijns.

LANAKEN: Wagner, Beelen, Rogiers, Mastroianni, Sposato (88’ Huber), Gerits (66’ Schuermans), Bollen, Engelen, Vaesen, De Luca, Concordia.

DOELPUNT: 29’ De Luca 0-1.

GELE KAARTEN: Simenon, Sposato, Hoenjet, Castro, Wagner, Mastroianni.

RODE KAARTEN: 50’ Simenon (2x geel), 62’ Castro (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Thys.

TOESCHOUWERS: 100. (edst)

()