Zo hard heeft hij nog nooit gebruld: darter Kim Huybrechts overleeft comeback en roept het uit van geluk

Kim Huybrechts (PDC 35) had het in de eerste ronde van de Players Championship 8 niet onder de markt met Berry van Peer (PDC 89). ‘The Hurricane’ kwam 5-3 voor, maar zag de Nederlander een beslissende leg afdwingen.

Vincent Van Genechten

Daarin gooide Huybrechts zich dankzij een dubbel 16 naar de winst. En of het hem deugd deed. De Antwerpenaar brulde als een leeuw.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Huybrechts schopte het in Duitsland tot in de derde ronde, net als zaterdag. Hij versloeg de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen (PDC 138) met 6-3, maar verloor vervolgens van UK Open-winnaar Danny Noppert (PDC 12). Het werd 6-4.

Ook Geert De Vos (PDC 82) en Mike De Decker (PDC 64) overleefden ronde één. De Vos was met 6-5 te sterk voor Connor Scutt (PDC 90), De Decker won met dezelfde cijfers van de Deense wildcard Vladimir Andersen. In ronde twee eindigde het echter voor de Mechelaar, die met 6-1 onderuit ging tegen Jamie Hughes (PDC 41). De Vos won in de tweede ronde met 6-5 van dartsicoon Raymond van Barneveld (PDC 51), die zaterdag nog een negendarter gooide. .

Mario Vandenbogaerde (PDC 101) verloor in de eerste ronde met 6-4 van het Oostenrijkse talent Rowby-John Rodriguez (PDC 103), die een gemiddelde van 105 gooide. Brian Raman (PDC 97) ging ondanks een veel beter gemiddelde met 6-5 onderuit tegen Mickey Mansell (PDC 134).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dimitri Van den Bergh (PDC 8) neemt zondag niet deel wegens het doopfeest van zijn dochter. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer