Diego Ulissi wint GP Industria, Xandro Meurisse strandt op de derde plek

De Italiaanse wielrenner Diego Ulissi (UAE Team Emirates) heeft zondag in het Italiaanse Larciano de Grote Prijs Industria gewonnen, een eendagswedstrijd voor de Pro Series. West-Vlaming Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix) was de beste Belg op de derde plaats.

Jens Heylen
Bron: BELGA

De 44e editie van de GP Industria kreeg een groot deel van het peloton uit de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali aan zijn start. Mathieu van der Poel was daar niet bij, maar zijn ploegmaats van Alpecin-Fenix voerden toch de forcing bij het ingaan van de vier lokale ronden. Daarin zat telkens de klim naar San Baronto, meer dan acht kilometer lang.

Na een geanimeerde laatste beklimming staken Marc Hirschi en Nicolas Edet de hand uit naar de overwinning, maar in de afdaling bracht meesterdaler Vincenzo Nibali een achtervolgende groep terug. Daarna sloeg Diego Ulissi nog een kloofje, samen met landgenoten Alessandro Fedeli, Antonio Tiberi en Alessandro Verre.

In de sprint pakte de 32-jarige Ulissi de 43e zege uit zijn carrière en de 22e voor UAE Team Emirates dit seizoen, voor de neus van Fedeli. Meurisse sprintte vanuit de achtergrond nog voorbij twee van de koplopers naar de derde plaats. Vorig jaar werd de GP Industria gewonnen door een andere West-Vlaming, Mauri Vansevenant.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer