©  BELGA

Ploegleider Girmay over mogelijke deelname aan Ronde: “Ik denk dat we eerst de president van Eritrea moeten bellen”

Aike Visbeek, de ploegleider van Biniam Girmay bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, kan nog niet met zekerheid zeggen dat hij de historische winnaar van Gent-Wevelgem kan selecteren voor de Ronde van Vlaanderen volgende week zondag.

Jens Heylen

Hebben we er een nieuwe favoriet voor de Ronde van Vlaanderen bij? Na de straffe zege in Gent-Wevelgem mag je hem zeker erbij rekenen, maar het is nog niet zeker dat Girmay effectief zal starten. “De enige die kan beslissen of hij rijdt, is Biniam zelf en zijn vrouw. Maar ik denk dat we eerst moeten bellen met de president van Eritrea. Hij kan zeker een rol spelen in de Ronde, maar dat is natuurlijk nog een trapje hogerop. Ik wil hem uiteraard niet van de selectie weghouden, maar ik vind dat het menselijke er wel moet zijn”, vertelde Visbeek na afloop.

Ploegmaat Jan Bakelants wil Girmay er in ieder geval absoluut bij hebben in de Ronde. Dat laat hij verstaan op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hilaire Van Der Schueren: “Houden ons aan het programma”

“Niemand had verwacht dat Biniam Girmay Gent-Wevelgem zou winnen. Ook wij niet. We wisten wel dat hij goed was”, zegt Hilaire Van der Schueren. “We lieten hem bewust niet starten in Frankrijk, waar hij eerder voorzien was. Hij kreeg een plaats in de ploeg voor de E3 Harelbeke. Dit vooral om ervaring op te doen. Kent hij de Paterberg goed, dan kan hij daar misschien nog beter doen. Wij hadden vandaag met Alexander Kristoff, Aimé De Gendt, Kevin Van Melsen, Andrea Pasqualon, Adrien Petit, Taco van der Hoorn en Biniam Girmay een sterke ploeg aan de start. Al die mannen kunnen hem leiden en zeggen waar hij moet zitten in koers.”

Girmay trekt nu naar zijn geboorteland en start niet in de Ronde van Vlaanderen.

“Wij houden hem hier niet nog een week langer. Onze planning is gemaakt in januari en daar houden wij ons aan. Eind maart zou hij terug naar Eritrea gaan. Daar mag hij rust nemen, om dan de Giro voor te bereiden. Wij blijven zeker bij dat plan. In zijn thuisland is hij al een soort van president. Dat zal hij nu nog wat meer worden. Het is de bedoeling dat hij ook in de Giro een rit wint. Girmay ligt nog tot 2025 onder contract bij ons en we willen hem verder de knepen van het vak leren kennen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer