©  BELGA

Nieuwe atletiekpiste voor Koning Boudewijnstadion (maar nog geen budget voor rest stadion)

Er wordt al even over gesproken, het is zover: het Koning Boudewijnstadion krijgt een nieuwe atletiekpiste. De stad Brussel bereikte hierover een akkoord, maandag wordt het op de gemeenteraad goedgekeurd. Bedoeling is dat de werken in oktober zullen beginnen en de piste er in de lente van 2023 zal liggen. Dat wil zeggen dat de Memorial Van Damme dit jaar een laatste keer zal plaatsvinden op de huidige piste.

hjb

“Deze renovatie past in het kader om de Memorial Van Damme in ons stadion te houden”, zegt schepen van Sport Benoit Hellings. De kosten voor een nieuwe piste worden geschat op 2 miljoen euro.

Het is een eerste stap richting renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Maar over de rest van de renovatie is nog geen groen licht, met name hoe het budget rond raakt. De voetbalbond en de Memorial Van Damme hadden een plan voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion ingediend bij de politieke overheden. Het aantal toeschouwers werd beperkter, tussen 40.000 à 50.000 zitplaatsen.

Het prijskaartje: 184 tot 230 miljoen euro. De voetbalbond heeft zich met Nederland en Duitsland kandidaat gesteld voor het WK vrouwenvoetbal in 2027. In 2022 verwacht de voetbalbond een beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA, er zal tegen dan een bouwvergunning in het dossier moeten zitten. In het aanvankelijke ideale scenario start de renovatie begin 2023. Maar het budget - er wordt gerekend op voornamelijk publieke middelen - is nog niet rond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer