Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Renoveren? Ja, maar niet voor het klimaat

De hoge prijzen en de krapte in het aanbod schrikken de bouwlustige Belg niet af: hij blijft een baksteen in de maag hebben. Hij wil eigenaar zijn, geen huurder. En renoveren is oké - maar enkel als het goed is voor de portemonnee. Dat blijkt uit het bouwonderzoek van de Confederatie Bouw bij 2.000 Belgen. “Met goeie wil halen we het niet, wel met lagere btw en nog meer premies.”

40 reacties

  • pieter Van Ceunebroeck

    2 jaar geleden
    Geen subsidies maar ook GEEn btw. Waarom btw eigenlijk (al is het “maar” 6%)!
  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    Een huis zo dik als nen bunker voor het klimaat weet je wel 🤔 er mag absoluut geen warmte verloren gaan niks mag er door. ..maar je moet wel (verplicht ) een afzuiging plaatsen ? Het is juist dit dat de warmte uit je huis zuigt. Mafketels.
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    @maurice theunissen Die inkomensvoorwaarde had je al kunnen zien voordat je aan je renovatie of aan het papierwerk begon. Het inkomstenniveau ligt bovendien tamelijk hoog, als je daar al boven zit, heb je al die premies niet nodig. Die premies zijn er enkel om bouwbedrijven te financieren, want als je zelf isoleert, omdat je de hoge rekening van een bouwbedrijf niet kan betalen krijg je niets.
  • maurice theunissen

    2 jaar geleden
    Renoveren ja goed en wel maar probeer dan maar aan uw premies te geraken een kluwen van papieren invullen tot soms meerdere keren hetzelfde en op t eind van de rit 0 want uw inkomen is te groot!!, hoeveel verschillende ministers hebben de laatste 15 jaar al aan de energie knoppen gezeten, 6 of 7 dames of heren die telkens andere wetten uitbrengen voor de premie aanvragen zo moeilijk mogelijk te maken, en als het je zou gelukt zijn, hebben ze de spelregels veranderd, resultaat u ontvangt 0 euro.
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    Vlaanderen en Federaal bieden tegen elkaar op met verplichte vernieuwingen. Graag meer details over deze bevraging die gedaan werd door een instantie die grotendeels samengesteld is uit actoren uit de bouwsector.