Heel wat Belgen hebben schrik dat ze hun energiefactuur niet meer zullen kunnen betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat Belgen hebben schrik dat ze hun energiefactuur niet meer zullen kunnen betalen. © BELGA

DE GROTE PEILING. Bijna de helft van de Belgen komt moeilijk rond op het einde van de maand

Aan de pomp, in de winkelkar en op de energiefactuur: het leven wordt zo duur dat bijna de helft van de Belgen maar moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen. Dat blijkt uit onze Grote Peiling. Ook de oorlog in Oekraïne geeft ons kopzorgen - al mogen de sancties tegen Rusland wel wat straffer, vinden de meeste landgenoten. Zeven Belgen op tien denkt bovendien dat ons leger het land niet kan verdedigen bij een inval. 

299 reacties

  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Ferdinand Nuyts, en dan? In Engeland bouwen Chinezen een kerncentrale. Dat de politiek er altijd voor iets tussen zit zien we ook bij Land Invest. BDW beloofde ons transparantie maar zwijgt als een graf. Hem moeten we dus ook niet vertrouwen.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    De Groen, Tinne Van der Straeten is voor geen haar te vertrouwen. Engie sluit contract met multinational: Chinezen nemen bouw van nieuwe Belgische gascentrale op zich Zo’n samenwerking is niet onschuldig, denkt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). “Uiteindelijk zit de politiek er altijd voor iets tussen.”
  • Jos Van De Plas

    2 jaar geleden
    En ondertussen geen reactie meer gehoord in de wetstraat of partijen over de gunstmaatregel voor pofvoetballers en hun clubs. Die maar voor 21% worden belast op hun riant loon waarvan 80% terugvloeit naar hun clubs. Niet de helft van de Belgen maar iedereen die geen profvoetballer is worden tot 52% belast op hun loon. Iedereen is gelijk voor de wet, maar de wet is niet gelijk voor iedereen.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Als IEDEREEN belastingen betaalt op zijn werkelijk inkomen en niet kan ontsnappen met allerlei verfoeilijke aftrekposten dan kunnen zij die zich nu blauw betalen gemakkelijk een stuk minder betalen zonder dat de staatsschuld stijgt. Het gaat er echter nooit van komen want de meeste parlementsleden zijn zelfstandigen of hebben een vrij beroep. Zij gaan zich niet in eigen voet schieten.
  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Er is maar 1 ultieme redding en dat is niet een verhoging van de lonen maar een drastische verlaging van de veel te hoge loonlasten. Zie dat elke burger meer overhoudt en je zal zien dat we met zijn allen meer gaan kopen. Resultaat, de economie draait beter, welstand komt terug op zijn peil, pensioenen ok etc. Op deze manier gaan we terug concurreren met andere landen. En uiteraard, ons beperken tot 1 afgeslankte regering die moet doen waarvoor ze dient. Anders geraken we nooit uit de schulden.