REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin stijgt naar 47.000 dollar, hoogste niveau sinds begin van het jaar

CryptoDe waarde van bitcoin is opnieuw gestegen tot meer dan 47.000 dollar. Dat is het hoogste niveau voor de digitale munt sinds begin januari. Ook de waarde van Ether - de tweede grootste cryptomunt - en die van verschillende andere altcoins neemt weer toe. Het is niet duidelijk wat de directe aanleiding is voor de forse stijging.

6 reacties

  • Guy Malfait

    2 jaar geleden
    Crypto gaat traditioneel geld niet vervangen, maar is ook totaal geen zeepbel. Je moet meer in de richting van communicerende vaten denken. Bitcoin wordt digitaal goud en ik verwacht dat de totale marktkapitalisaties uiteindelijk gelijkaardig zullen zijn. Ethereum of een andere Proof-of-stake munt wordt wellicht de cryptomunt waarmee we overal kunnen betalen.
  • Martine Mertens

    2 jaar geleden
    Bernard Dieryck, ocharmkes. Heb je weeral schrik voor iets dat je niet kent? Schrik van iets dus het moet verboden worden! Gelukkig kan je blockchains niet verbieden. Je kan landen verbannen van het blockchain netwerk. Dat zou hetzelfde zijn als websites bannen. In china en rusland zijn ze daar goed in.
  • Pedro Skeeter

    2 jaar geleden
    En nu weer op zoek gaan naar een reden: hij daalt, het is de schuld van de oorlog, hij steef vorig jaar dan was hen "enkel omdat Musk ervoer twitterde". En nu zien we eens wat het dikwijls is: het zijn de grote whales die los van alle nieuws in de wereld, de prijs kunnen sturen wanneer zij dat willen. Grappige opmerking Bernard, BTC staat genoteerd op honderden beurzen, maar stel voor dat je hier de podcast al eens beluisterd...
  • Bernard Dieryck

    2 jaar geleden
    Weg met die niet beurs gecoteerde rommel!!
  • Filip Crauwels

    2 jaar geleden
    De huidige totale marktcapitalisatie is 2000 miljard dollar, geen 2.