© eva

Gemeentelijke bibliotheek heropent maandag in de Sint-Servaaskerk

Lanaken -

Drie weken na de sluiting van de gemeentelijke bibliotheek in De Bron aan de Koning Albertlaan heropent ze maandag 28 maart opnieuw haar deuren in de Sint-Servaaskerk aan de Postweg. Daar vindt ze onderdak totdat de verbouwing van De Bron - wellicht begin volgend jaar - helemaal rond is.

De verbouwingen aan De Bron zijn volop bezig. “Al enkele maanden staat het gebouw in de steigers. Aan de achterzijde van het gebouw komt er een noodzakelijke bijbouw en nu is de aannemer gestart met de herinrichting van de binnenruimtes. Na die grondige make-over zal niet alleen de bibliotheek, maar ook het Huis van het Kind, de dienst Erfgoed en de Spelotheek er gehuisvest worden” vertelt bevoegd schepen Astrid Puts (Open Vld).

De voorbije weken hebben bibliothecaris Stefan Paulissen en zijn medewerkers 45.000 boeken, strips, tijdschriften en dvd’s overgebracht naar de Sint-Servaaskerk aan de Postweg. In functie daarvan nam het kerkbestuur de nodige maatregelen door o.m. een vermindering van het aantal kerkstoelen en het vrijmaken van aangrenzende lokalen. “Naast het uitleenmateriaal werden ook zes werkplekken, twee scanbalies en twee infobalies mee verhuisd, samen met de nodige tafels en stoelen” aldus Paulissen.

De bib in de Sint-Servaaskerk opent maandag 28 maart om 10 uur haar deuren. Nadien blijven de gebruikelijke openingsuren van kracht: maandag t/m vrijdag van 10 tot 12 en van 13 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 9.30 tot 12.30 uur.

eva

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer