Filmkenner Aagje Vanthomme blikt terug op de Oscars: “Was ‘Coda’ de beste film? Voor mij niet”

Film‘Coda’ werd afgelopen nacht de verrassende winnaar van de Oscars. Een terechte winnaar? We vroegen het aan onze filmkenner, Aagje Vanthomme. “Eerlijk? Van mij had ‘The Power of the Dog’ mogen winnen.”

5 reacties

  • Alfons Detemmerman

    2 jaar geleden
    Vind het goed dat die remake van West side story 1 oscar kreeg. Het origineel haalde er 10 .... dus remake 10 keer slechter ....ja.
  • ivo emmerechts

    2 jaar geleden
    Als je The Power Of The Dog amper de status van een B Film waard acht denk ik dat je, ofwel een andere film hebt gezien, ofwel er totaal niks van begrepen hebt .
  • van den eeden maria

    2 jaar geleden
    Tot op heden duizenden films gezien en dus een film als The power of the dog waardig vinden voor een oscar is er ver over. Ik zal het hier nogmaals schrijven want blijkbaar mag je zogenaamde filmkenners hier niet tegenspreken. Deze film zou vroeger amper de status van een B film gekregen hebben in tijden dat je nog 2 films kon bekijken in cinema zalen in elke gemeente. Kon destijds wekelijks kiezen uit 20 zalen in een straal van 10 km. en dus 40 films.
  • Heinz Rumes

    2 jaar geleden
    Tegenwoordig kan iedereen zichzelf een titel geven, en blijkbaar werkt het nog ook.
  • Daniël Maenhaut

    2 jaar geleden
    "Coda" is in feite een Amerikaanse versie van de Franse film " La famille Bélier". En voor mij dus zoveel als plagiaat ! Wat niet wegneemt dat het een goede film is. Maar "La famille Bélier" uit 2014 vind ik schitterend vertolkt en ontroerend schoon.