Na extra festivalweekend Tomorrowland: ook Pukkelpop organiseert extra festivaldag, op 14 augustus

Pukkelpop organiseert een extra festival, de week voor hun vaste festivalweekend. Op zondag 14 augustus is er de eerste editie van het eendaagse "HEAR HEAR!" op de festivalwei in Kiewit, met vier festivalpodia. Headliners zijn Editors, Pixies en Balthazar.

Het regent extra festivaldagen, concerten en nieuwe festivals deze zomer, na twee jaar coronacrisis. Tomorrowland en Rock Werchter organiseren samen het nieuwe festival CORE in Brussel. Er is een derde weekend van Tomorrowland, en Rock Werchter heeft nog plannen voor een "bisronde".

Vandaag komt Pukkelpop met het nieuws dat er op 14 augustus een nieuw festival komt. Vorige week werd er al geteased op sociale media dat Pukkelpop iets extra zou organiseren komende zomer, en dat blijkt een eendagsfestival te zijn, met vier podia. Daarop staan vooral rock- en indieartiesten en elektronische muziek geprogrammeerd. 

De naam van het festival verwijst naar de Engelstalige uitdrukking "Hear, hear", die gebruikt wordt om bevestiging mee uit te drukken. Die vaste uitdrukking wordt al sinds de 17e eeuw gebruikt in de debatten in het Lagerhuis, om de aandacht te vestigen op de spreker. De organisatie van "HEAR HEAR!" wil volledig focussen op de artiesten.

Twee genres op vier podia

De headliners van de eerste "HEAR HEAR!" zijn Editors, Pixies, Balthazar en Liam Gallagher. De rest van de affiche en de precieze line-up van de verschillende podia wordt later bekendgemaakt. Editors, Pixies en Liam Gallagher staan allemaal op het hoofdpodium in Kiewit, dat voor de gelegenheid de naam "WAH WAH" meekrijgt.

In de grootste festivaltent "GIMME GIMME" staat onder meer Balthazar. De avond wordt afgesloten met een liveshow van Vitalic. De "YEAH YEAH"-tent is er voor gitaarartiesten, met onder meer Strand of Oaks en Thurston Moore. Op het "KNOCK KNOCK"-podium is onder meer Meskerem Mees te vinden.

De organisatie omschrijft de affiche als een mix van "herkenbare artiesten, en een nieuwe lichting." "HEAR HEAR!" zal starten om 11 uur, en de headliner sluit af om 1 uur. Omdat "HEAR HEAR!" een eendagsfestival wordt, is er geen festivalcamping voorzien, meldt de organisatie.

Meest gelezen