Archiefbeeld. © rr

Snelheidsduivel met voorlopig rijbewijs gevat na gevaarlijke achtervolging: “Hij probeerde nog met passagier van plaats te wisselen”

Wilrijk -

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Antwerpse politie een snelheidsduivel (18) gevat na een gevaarlijke achtervolging. De jongeman was enkel in het bezit van een voorlopig rijbewijs. Tijdens zijn vlucht probeerde hij nog van plaats te wisselen met zijn passagier. De politie trok beide rijbewijzen in.

nelo

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van regio Zuid reed zondagnacht een wagen achterna. “De wagen zwalpte met hoge snelheid over de weg”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De bestuurder reed kruispunten op zonder de nodige voorzichtigheid in acht te nemen en de snelheid bleef de hoogte in gaan. Op de Beukenlaan haalde de auto zelfs een snelheid van 110 km/u waar 50 de maximum toegelaten snelheid is.”

De politie probeerde de wagen te doen stoppen, maar de bestuurder gaf daar niet meteen gevolg aan. Pas wanneer het politievoertuig naast de snelle auto gingen rijden, gaf hij gehoor.

Voorlopig rijbewijs

“Meteen werd een en ander duidelijk”, legt Bruyns uit. “Tijdens het rijden was de bestuurder van plaats gewisseld met zijn passagier. De initiële bestuurder (18) beschikte namelijk enkel over een voorlopig rijbewijs van het type 36 maanden. Hij voldeed dus niet aan de voorwaarden om achter het stuur te mogen kruipen.”

Omdat de twee nog volop aan het wisselen waren, was de bestuurder nog niet in staat om de veiligheidsgordel om te doen voor de interceptie. De jongeman van 20 die uiteindelijk achter het stuur belandde, viel nog onder de noemer van beginnend bestuurder.

“Het rijbewijs van beide bestuurders is onmiddellijk ingetrokken. Later bleek dat de twee de auto van thuis hadden meegenomen zonder dat de ouders er weet van hadden”, zegt Bruyns.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER