© WdG

Belgische duiker (58) overlijdt in Boschmolenplas in Nederlands-Limburg

Maasgouw -

Een 58-jarige Belg is zondagnamiddag onwel geworden tijdens een duik in de Boschmolenplas in de Nederlands-Limburgse gemeente Heel, op zo’n 15 kilometer van de grens met Kinrooi. De duikbuddy van de man kon hem niet meer succesvol reanimeren.“Dit is een zware klap. Frank runde The Century”, zegt een aangeslagen eigenaar Dimtri Beckers over het Hasseltse grand café. De Nederlandse politie bevestigt dat het niet om een duikongeval gaat maar om noodlottig lichamelijk falen.

De buddy kon de duiker nog levend aan wal brengen en hij startte de reanimatie. Een traumahelikopter werd opgeroepen. De hulpverlening kon de man niet meer redden. 

Ruim 25 jaar was Frank Awouters aan de slag in de bekende Hasseltse horecazaak The Century op de hoek van de Koning Albertstraat. “Dat was een figuur op zijn eigen. De eerste om iedereen te helpen. Heel de Century rustte op hem. Je kan hem de CEO noemen. Voor mijn ma was hij als een aangenomen zoon en voor mij als een broer”, zucht Dimitri Beckers aan de telefoon terwijl hij op weg is naar de familie van Frank.” De garçon laat een vrouw en een dochter achter.

De Boschmolenplas is een populaire duiklocatie in een voormalig grindgat. Veel Belgen steken de grens over omdat ze er het hele jaar door kunnen duiken. De eigenaar van de duiklocatie betreurt het sterfgeval maar hij benadrukt dat dit niets te maken heeft met de duiksport in het algemeen. In De Limburger zegt hij dat duiken geen gevaarlijke sport is als je weet waar je mee bezig bent. Het risico op een overlijden is niet groter dan bij andere sporten.

In de Boschmolenplas mag niemand alleen duiken. De plek is geliefd omdat de plas vrij diep maar helder is. Op de bodem bevinden zich enkele kunstmatige objecten zoals scheepswrakken.

 ©  WdG

 ©  WdG

maw/ddl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER