©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Geen Peter Sagan in Ronde van Vlaanderen na tegenvallende resultaten

Zoek komende zondag niet naar Peter Sagan (32) tijdens de Ronde van Vlaanderen. De Slovaakse renner van Team TotalEnergies komt niet aan de start na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken.

hc, jswk

Begin maart was Peter Sagan één van de vele renners die ziek (met bronchitis) uit de Tirreno-Adriatico moest stappen. Pech voor Sagan, die begin dit jaar ook al voor de tweede keer besmet raakte met het coronavirus en daardoor trainingsachterstand opliep.

De Slovaak keerde terug in het peloton met een hoopgevende vijfde plaats in Milaan-Turijn, maar werd enkele dagen later in Milaan-Sanremo pas 92ste. In de E3 Saxo Bank Classic vorige vrijdag werd hij pas 68ste op meer dan elf minuten van Wout van Aert en Christophe Laporte, zondag haalde de Slovaak de finish van Gent-Wevelgem zelfs niet. Ook in het Vlaamse openingsweekend was hij niet op de afspraak (98ste in de Omloop, plaats 117 in Kuurne-Brussel-Kuurne). Het Franse TotalEnergies, dat Sagan voor dit seizoen binnenhaalde, beleefde nog niet veel plezier aan haar dure vogel.

Sagan won de Ronde van Vlaanderen in 2016 voor de eerste en enige keer. Vorig jaar behaalde hij nog een vijftiende plaats.

Sagan won de Ronde van Vlaanderen in 2016 als wereldkampioen. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer