©  REUTERS

“Oligarch Roman Abramovich en minstens twee Oekraïense onderhandelaars vertoonden symptomen van vergiftiging”

De Russische oligarch Roman Abramovich en minstens twee Oekraïense toponderhandelaars zouden tekenen van vergiftiging hebben getoond, zo hebben de Wall Street Journal (WSJ) en Dow Jones maandag gemeld op gezag van ingewijden.

Ze zouden de symptomen van mogelijke vergiftiging eerder deze maand na een bijeenkomst in Kiev hebben ontwikkeld. Volgens de WSJ zouden onderhandelaars hardliners in Moskou met de vinger hebben gewezen die de gesprekken om de oorlog te beëindigen zouden willen saboteren.

Na de bijeenkomst liepen de onderhandelaars rode ogen, een constante en pijnlijke stroom tranen op, en vervelden hun gezichten en handen. Volgens het journalistieke onderzoeksnetwerk Bellingcat ging het om een ontmoeting in de nacht van 3 op 4 maart en leken de verschijnselen op die van na een aanval met chemische wapens.

De drie met symptomen hadden in de uren ervoor alleen chocolade en water genuttigd, net als een vierde persoon zonder symptomen. Abramovich zou enkele uren zijn gezichtsvermogen hebben verloren en werd daarvoor in Turkije behandeld, meldt de Britse krant The Guardian.

Een woordvoerder bevestigde aan BBC de vermoedelijke vergiftiging van de Russische miljardair.

Abramovich en co zouden er nu beter aan toe zijn en hun leven zou niet in gevaar zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer