© RR

Dieven krijgen drankautomaten van sporthal PSSB niet open en druipen af zonder buit

Munsterbilzen -

Dieven hebben ingebroken in de sporthal van de Provinciale Secundaire School Bilzen in de Appelboomgaardstraat in Munsterbilzen. Ze probeerden de drankautomaten te kraken en ze forceerden een grote ijzeren kast. Uiteindelijk dopen ze zonder buit af.

De Provinciale Secundaire School Bilzen kreeg afgelopen weekend bezoek van enkele ongenode gasten. “De dieven kwamen via een raam aan de zijkant van onze refter binnen. Vanuit de eetzaal gingen ze dan naar de sporthal. Ze zochten blijkbaar geld. De drankautomaten probeerden ze te openen om bij het kleingeld te geraken. Die poging mislukte”, zegt directeur Antonio Pascale.

Camera’s

Maar de indringers wilden liever niet met lege handen vertrekken. “Hun oog viel dan op een grote ijzeren kast. De deur wrongen ze open. Maar in plaats van kostbaarheden troffen niks anders aan dan poetsproducten van onze schoonmaakploeg. De schade is gelukkig beperkt gebleven. Onze schoolterreinen worden al bewaakt door meerdere camera’s, maar door deze inbraak hebben we een blinde zone ontdekt aan de zijkant. Daar worden deze week ook camera’s geplaatst, zodat we voortaan elke bewegingen in beeld kunnen brengen”, aldus de directeur.

De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een onderzoek ingesteld. (joge)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer