Alex Agnew en Philippe Geubels
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Agnew en Philippe Geubels © Photo News

Alex Agnew en Philippe Geubels over de mop die chaos ontketende bij de Oscars: "Grap maken over ziekte mag. Op iemands gezicht slaan niet”

Of het een goeie grap was? Daarover kun je discussiëren, vinden Philippe Geubels en Alex Agnew. Maar over de slag die ‘best actor’ Will Smith daarna uitdeelde, zijn Vlaanderens bekendste komieken het roerend eens: dat was vér over de schreef. “Als we het normaal gaan vinden dat je meppen riskeert wanneer je met iets of iemand lacht, is het einde zoek.”

173 reacties

  • Kim Van Puymbroeck

    2 jaar geleden
    Moest Alex Agnew, of een andere comedian, op welke manier ook mijn vrouw beledigen blijft het niet bij een klap op het gezicht... Maar ik zal het niet in het bij zijn van het publiek doen...
  • Freddy De Vos

    2 jaar geleden
    Ik ben fan van Alex en WTTAA, maar ben het niet eens met deze uitspraak. Hoe zou hij reageren mochten we morgen lachen met zijn vrouw of dochter of overleden vader? Er zijn moppen over ziektes, maar deze "mop" was viseren op een persoon en dat is niet meer grappig vind ik persoonlijk.
  • Daniel Janssen

    2 jaar geleden
    Will Smith lachtte zelf met de grap. Heeft iemand al eens gekeken welke schofferende grappen Rickie Gervais verteld op de uitreiking van de golden globes. Toegegeven, zulke humor getuigt niet van de beste smaak... maar geweld is nooit een antwoord.
  • Bram De Clerck

    2 jaar geleden
    Lachen met een ziektebeeld is nog heel anders dan persoonlijk viseren voor de ganse wereld nota bene met de camera erop! Dat is echt not done. Geweld is dat ook niet en waarschijnlijk had Will Smith dat nadien uitgebreid in de media kunnen uitspelen om Chris Rock te kijk te zetten maar ja onverdiend was de klap zeker niet.
  • geert jespers

    2 jaar geleden
    Een grap over een ziekte mag enkel en alleen als dat algemeen wordt gehouden en zeker niet als erbij een specifiek persoon wordt aangeduid. Als die dan ook nog aanwezig is en publiekelijk wordt vernederd dan kan dat absoluut niet.