© Miss België

OVERZICHT. Chayenne van Aarle is 20ste Miss België uit provincie Antwerpen sinds 1971: wie waren de anderen ook alweer?

De Antwerpse Chayenne Van Aarle (22) werd zaterdag verkozen tot Miss België 2022. Ze is sinds 1971 al de twintigste Miss België uit de provincie Antwerpen. Wie waren die twintig meisjes ook alweer, en wat is er van hen geworden? Een overzicht.

Jolien Pollet

1971: Martine De Hert

 ©  Miss Belgium

In 1971 werd de eerste Antwerpse verkozen tot Miss België: de 17-jarige Martine De Hert. Hoewel ze uit een beschermd milieu kwam (lees: snobbige Franstalige vrienden en een nonnenschool), schreef haar moeder haar op 16-jarige leeftijd in op een mannequinschool. Daar werd ze klaargestoomd voor de catwalk. Na een jaar opleiding besloot Martine deel te nemen aan de Miss België-verkiezing, en ze won dus nog ook.

Martine (nu 68) stapte op 32-jarige leeftijd uit de modellenwereld en stampte met haar man Rob Van Bladel een eigen bedrijf uit de grond. Vandaag kun je haar terugvinden bij privésauna Lakonia in Berchem.

 

1973: Christiane De Visch

 ©  Miss Belgium

Twee jaar later, in 1973, was het kroontje voor Christiane De Visch. In datzelfde jaar deed ze mee aan Miss Europe, waar ze derde eindigde in een wedstrijd met achttien deelnemers.

 

1984: Brigitte Muyshondt

 ©  Miss Belgium

Miss België 1984 was een van de oudste laureaten ooit: Brigitte Muyshondt was 24 toen ze won. Omdat haar moeder een stoffenwinkel had, was Brigitte thuis in de modewereld. Zo besloot ze uiteindelijk om mee te doen aan de verkiezing.

Vandaag is ze 61 jaar en aan de slag als verkoopster in een meubelzaak. Dat ze er geen carrière in de media aan heeft overgehouden, vindt Brigitte zeker niet erg. “Dat is nooit mijn ambitie geweest. De kwaliteit van mijn leven was altijd belangrijker voor mij”, liet ze in 2014 weten aan Dag Allemaal.

 

1985: An Van Den Broeck

 ©  Miss Belgium

An Van Den Broeck uit Edegem werd in 1985 Miss België op 18-jarige leeftijd. Ze was toen aan de slag als mannequin, maar merkte snel na haar winst dat de modewereld niets voor haar was. Ook een leven als Bekende Vlaming sprak haar niet aan. Ze trok vrijwel direct naar de Verenigde Staten en verscheen niet meer op de Belgische televisie.

Vandaag is ze een 54-jarige zakenvrouw in de Amerikaanse staat Florida. Ze is eigenaar van het bedrijf USA Vacation Homes.

 

1987: Lynn Wesenbeek

 ©  Miss Belgium

Lynn Wesenbeek was zelfs al 25 toen ze in 1987 Miss België werd. Hoewel haar deelname puur toeval was, luidde ze de start in van een succesvolle carrière in de Vlaamse media. Wesenbeek, afkomstig uit Aartselaar, schreef zich in via een flyer die ze op straat had zien liggen. Haar deelname moest wat meer vreugde in haar leven brengen na het overlijden van haar moeder.

Wesenbeek ging aan de slag bij VTM als presentator en later nieuwsanker. Later stapte ze de politiek in. Vandaag is de 59-jarige Wesenbeek lid van de raad van bestuur van de VRT.

 

1988: Daisy Van Cauwenbergh

 ©  Miss Belgium

Daisy Van Cauwenbergh volgde een opleiding tot burgerlijk ingenieur toen ze als 20-jarige de verkiezing won. Ze gaf vervolgens haar studies op om een mediacarrière uit te bouwen en ging aan de slag bij VTM als omroepster. Later presenteerde ze ook het programma Medialaan 1.

Na een fraudeschandaal in 2008 verdween Van Cauwenbergh, nu 55 jaar, van het publieke toneel. Ze trouwde met de Nederlander Huub Fijen, met wie ze momenteel in de Verenigde Staten woont.

 

1990: Katia Alens

 ©  Miss Belgium

De Mortselse Katia Alens was 23 jaar toen ze werd verkozen tot Miss België. Maar al meteen na haar verkiezing liet ze weten dat ze niet het type was om in een wereld van schoonheidskoninginnen terecht te komen. “Ik voelde me als een pop te kijken gezet. Maar pas achteraf besef je dat je toch mag genieten van de dingen waar de meeste meisjes alleen maar van kunnen dromen”, zei ze daar later over. Ze werd een controversiële miss, aangezien ze de eerste Miss België was die naakt in Playboy stond.

Ondertussen is Katia Alens 54 jaar en aan de slag in de modewereld als styliste.

 

1991: Anke Van dermeersch

 ©  Miss Belgium

Anke Van dermeersch uit Merksem studeerde rechten aan de Antwerpse universiteit toen ze in 1991 als 19-jarige Miss België werd. Met haar diploma op zak, ging ze later de politiek in. Eerst bij VLD, sinds 2000 bij Vlaams Blok/Belang. Momenteel zetelt Van dermeersch (49) zowel in het Vlaams Parlement als in de Antwerpse gemeenteraad. Bij de Vlaamse verkiezingen van 2019 werd ze vanop de tweede plaats van de Antwerpse Vlaams Belang-lijst herkozen met 21.966 voorkeurstemmen.

 

1992: Sandra Joine

 ©  Miss Belgium

Sandra Joine werd in 1992 Miss België. Als 23-jarige volgde ze toen een opleiding tot stewardess. Na haar winst oefende ze dat beroep een paar jaar uit. Ook had ze een eigen loungebar in Antwerpen. Met haar Senegalese roots werd Sandra de eerste gekleurde Miss België.

Dertig jaar later is Sandra (53) aan de slag als airhostess, nadat ze lange tijd met een drugsverslaving gekampt heeft.

 

1995: Véronique De Kock

 ©  Miss Belgium

Nog maar 18 was Véronique De Kock toen ze in 1995 Miss België werd. De Schotense zette meteen beide voeten in het Vlaamse medialandschap door als omroepster en presentatrice aan de slag te gaan. Je herkent haar van programma’s als Temptation Island en Move Like Michael Jackson. Ook was ze aan de slag als model. Zowel P-magazine als Ché en Maxim zetten De Kock meermaals op hun cover.

Ondertussen is Véronique De Kock 44 jaar en nog steeds aan de slag als presentatrice en model.

 

1998: Tanja Dexters

 ©  Miss Belgium

Tanja Dexters, afkomstig uit Mol, was 21 toen ze Miss België 1998 werd. Als mooiste meisje van het land maakte ze toch haar opleiding kleuteronderwijs af, ook al ging ze aan de slag als model, presentatrice en zangeres. Zo ken je haar misschien nog als presentatrice van De Rode Loper of winnares van Expeditie Robinson.

Begin dit jaar kreeg Tanja Dexters, nu 45 jaar, opschorting van straf in het drugsdossier waarbij ze samen met haar man betrokken was geraakt. Ze maakt weldra een tv-comeback in De Container Cup op Play4.

 

2001: Dina Tersago

 ©  Miss Belgium

Al snel nadat Dina Tersago in 2001 als 22-jarige Miss België werd, mocht ze als redacteur aan de slag bij productiehuis Woestijnvis. Daaruit groeide een bloeiende tv-carrière die tot de dag van vandaag voortduurt. De Puurse, nu 43 jaar, presenteerde programma’s als Masterchef, Boer Zoekt Vrouw en Sterren op de Dansvloer. Ze is mama van twee kinderen en ambassadrice van het modemerk JBC.

 

2002: Ann Van Elsen

 ©  Miss Belgium

De titel van Miss België 2002 was voor de 23-jarige Ann Van Elsen, afkomstig uit Mol. Sindsdien was ze aan de slag als model en presentatrice op radio en televisie. Zo ken je ze misschien van Donna, MNM of het programma Huizenjacht.

Momenteel is Van Elsen 42 jaar, heeft ze twee kinderen en is ze op de radio te horen bij Joe. Ook lanceerde ze met een vriendin een eigen kledinglijn, Jack & June.

 

2004: Ellen Petri

 ©  Miss Belgium

Ellen Petri werd in 2004 als 22-jarige Miss België. De Merksemse was een veelgevraagd fotomodel in onder meer P-Magazine en waagde ook haar kans op televisie, met bijrollen in series als Spitsbroers, Deadline 14/10 en Witse.

Vandaag is ze 39 jaar en nog steeds aan de slag als model en presentatrice bij Belgacom TV.

 

2015: Annelies Törös

 ©  Miss Belgium

Annelies Törös was 20 jaar toen ze tot Miss België 2015 gekroond werd. De Berchemse was toen al Miss Antwerpen en aan de slag als model. In 2015 stond ze op de cover van P-Magazine en was ze te gast bij het tv-programma De Ideale Wereld.

Törös is vandaag 27 jaar oud en doet hier en daar nog modellenwerk. In 2021 behaalde ze een diploma in communicatiemanagement en PR.

 

2016: Lenty Frans

 ©  Miss Belgium

De 22-jarige Lenty Frans uit Sint-Lenaarts (Brecht) behaalde de titel van Miss België 2016. Tijdens haar kinderjaren danste ze bij Studio 100. In 2016 was ze ook al Miss Antwerpen geworden.

Tegenwoordig studeert Lenty (28) geneeskunde aan KU Leuven. Begin 2021 liet ze via Instagram weten dat ze ‘van ‘t straat’ was en kwam ze meteen ook uit de kast. “I fell for you and I’m still falling”, stond er bij een foto met haar partner Leonie Witters.

 

2018: Angeline Flor Pua

 ©  Miss Belgium

Angeline Flor Pua was 23 jaar toen ze in 2018 het kroontje veroverde. De jongedame uit Borgerhout is een dochter van Filipijnse ouders die elkaar in België leerden kennen. In 2016 werd Flor Pua al gekroond tot Miss Filipina Europe. Tijdens haar missjaar zat ze in haar laatste jaar aan de BAFA Flight Academy.

Vandaag de dag heeft Angeline (26) haar kinderdroom waargemaakt: ze is aan de slag als piloot.

 

2019: Elena Castro Suarez

 ©  Miss Belgium

Elena Castro Suarez is de achttiende Antwerpse die de titel van Miss België achter haar naam mocht zetten. Ze was 18 toen ze in 2019 de vierde Miss België uit de provincie Antwerpen in vijf jaar tijd werd. Ze nam dat jaar ook deel aan de Miss World-verkiezing in Londen, maar viel al vroeg af. Al sinds haar 4de doet Castro Suarez aan flamenco. Vandaag is ze 21 jaar en studeert ze rechtspraktijk in Antwerpen.

 

2020: Celine Van Ouytsel

 ©  Miss Belgium

Celine Van Ouytsel werd in het jaar van de pandemie als 24-jarige verkozen tot Miss België. De titel van Miss Antwerpen had de jongedame uit Herentals toen al op zak. Net als de master in de rechten die ze in 2019 aan de UAntwerpen behaalde. Als Miss België én als juriste wil ze opkomen voor gelijke rechten en een voorbeeldfunctie vervullen voor de jeugd. Ze was de afgelopen jaren te gast bij tv-programma’s als De Slimste Mens ter Wereld, Gert Late Night en De Ideale Wereld.

 

2022: Chayenne Van Aarle

 ©  Miss Belgium

Chayenne Van Aarle won afgelopen zaterdag de titel van Miss België 2022. Ze is de twintigste Antwerpse die het kroontje mag dragen. Omdat ze volledig wil focussen op haar missjaar, wil ze haar job als stewardess bij luchtvaartmaatschappij Air Belgium opgeven. “Ik droomde er als kind al van om dat kroontje te veroveren. Maar ik had nooit verwacht dat ik daarin zou slagen. Er geloofden weinig mensen in mij”, vertelt de Antwerpse, die opgroeide in een kasteel en niet bij de favorieten werd gerekend. Waarna de Miss België in haar ontwaakt met een boodschap: “Als anderen je niet steunen, geloof toch in jezelf, dan heb je al gewonnen.”

LEES OOK. Antwerpse Chayenne van Aarle (22), van prinses in kasteel naar Miss België met kroontje: “Ik droomde er als kind al van”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER