©  AFP

Will Smith verontschuldigt zich voor klap aan Chris Rock tijdens Oscars: “Ik ging mijn boekje te buiten”

Acteur Will Smith heeft maandagnacht op Instagram zijn verontschuldigingen aangeboden voor de klap die hij tijdens de Oscars uitdeelde aan komiek Chris Rock na een grap over zijn vrouw, Jada Pinkett-Smith.

jvh
Bron: BELGA

“Geweld in al zijn vormen is giftig en destructief”, begint Smith zijn schriftelijke verontschuldiging. “Mijn gedrag tijdens de Academy Awards vorige nacht was onaanvaardbaar. Grappen ten koste van mij maken deel uit van de job, maar een grap over Jada’s medische aandoening was te veel voor mij en ik reageerde emotioneel”, aldus Smith.

LEES OOK. Lotgenoten van vrouw Will Smith: “Over kaalheid maak je geen grappen”

Hij verontschuldigt zich ook tegenover Chris Rock: “ik ging mijn boekje te buiten en ik was fout. Ik schaam me en mijn acties zijn geen reflectie van de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld vol liefde en goedheid.”

LEES OOK. “Hij sloeg in één klap zijn imago aan diggelen”: filmkenners over hét moment van de Oscars

Smith verontschuldigt zich ook tegenover de Academy, de producers van de Oscaruitreiking, de aanwezigen, de kijkers en zijn eigen familie. “Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag een anders zo mooie dag voor ons allemaal heeft besmeurd”, aldus Smith, die besluit met de boodschap dat hij “a work in progress” is, een werk in uitvoering.

Onderzoek

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte maandag bekend een onderzoek te voeren naar het incident. Chris Rock had eerder op de dag laten weten geen aangifte te zullen doen tegen Smith.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer