©  EPA-EFE

Dartsicoon Michael van Gerwen begrijpt er niks van en haalt uit naar collega’s na afzeggingen: “Ze zijn een beetje lui”

Michael van Gerwen is terug. De drievoudige wereldkampioen darts ging door een moeilijke periode en zakte even naar de vijfde plek op de Order of Merit, maar won de voorbije weken opnieuw enkele toernooien. En dus is ook zijn grote mond terug, of wat dacht u?

Vincent Van Genechten

‘Mighty Mike’ was de beste in twee opeenvolgende manches van de Premier League, won het German Darts Championship en schreef afgelopen weekend de achtste Players Championship van het jaar op zijn naam.

Verschillende toppers haakten om verschillende redenen af voor dat laatste toernooi, en ook de Players Championship van de dag ervoor. Onder anderen Peter Wright, Michael Smith, Jonny Clayton, Gary Anderson en Joe Cullen waren er niet bij in Duitsland. Net als Dimitri Van den Bergh op zondag, wegens het doopfeest van zijn pasgeboren dochtertje.

Van Gerwen begreep het allemaal niet. “Gerwyn Price is hier, net als James Wade. Daarnaast waren er nog wel een deel topspelers. Maar de afwezige spelers vonden het blijkbaar niet de moeite om naar het buitenland af te reizen, wat ik elke week moet doen. Ze zijn dus een beetje lui”, aldus de Nederlander bij Live Darts.

“Je wilt toch blijven pushen en goed blijven presteren. Dat vergt veel energie van je, maar ik ben hier niet om een paar rondjes te spelen, ik wil deze toernooien winnen. Dat geeft je net meer zelfvertrouwen en meer energie”, klinkt het.

 ©  EPA-EFE

Van Gerwen was een tijdje op de sukkel. Zo haalde hij vorig jaar alleen op het EK de finale van een toptoernooi, die hij dan ook nog eens verloor. Maar ‘Mighty Mike’ lijkt nu terug en is na zijn terugval naar nummer vijf van de wereld weer opnieuw de top drie binnengekomen.

“Vorig jaar was natuurlijk een ramp voor mij. Als je kijkt naar de rankings, dan verloor ik 200.000 pond door Covid. Daar kan je niets tegen doen. Daarnaast werden verschillende Euro Tours geschrapt, waardoor ik dat geld dus ook niet verdedigen. Ik ben echter nog steeds favoriet bij de bookmakers. Mensen hebben hun eigen mening, maar als ik mijn spel blijf spelen is het nog steeds moeilijk om mij te verslaan en dat weten ze allemaal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer