©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Hasselaar (46) riskeert twee jaar rijverbod voor dodelijke kop-staartaanrijding op E314

leuven -

Het openbaar ministerie heeft maandag voor de correctionele rechtbank van Leuven zes maanden gevangenisstraf, twee jaar rijverbod en twee jaar alcoholslot gevorderd voor een veertiger die in 2019 een dodelijk ongeval veroorzaakte op de E314 in Rotselaar. Hij reed daarbij achteraan een bestelwagen aan, de bestuurder daarvan kwam om het leven. De beklaagde bleek onder invloed van alcohol.

Bron: BELGA

Het ongeval gebeurde op 29 januari 2019, ter hoogte van de parking Rotselaar, in de richting van Lummen. De 46-jarige Tom W. uit Hasselt reed langs achter de lichte bestelwagen van de slachtoffers aan. De aangereden wagen begon te tollen en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de middenberm. De bestuurder, een 51-jarige man uit Tremelo, overleed ter plaatse. De passagier, zijn vrouw, raakte zwaargewond.

LEES OOK. Vijftiger komt om het leven bij aanrijding door dronkenman

Uit de eerste vaststellingen bleek dat Tom W. gedronken had. Uit de ademtest na het ongeval bleek hij zo'n 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn advocaat ontkende de aanwezigheid van alcohol niet maar suggereerde wel dat die mogelijk geen bepalende invloed heeft gehad op het ongeval. Hij wees daarbij ook naar de lange werkdag die zijn cliënt al had gehad. Het kon volgens hem ook niet uitgesloten worden dat W. in slaap was gevallen. 

De drie betrokkenen van het ongeval bleken ook hun gordel niet te hebben gedragen, al werd dat in het geval van Tom W. betwist. Nochtans was een college van deskundigen al tot het besluit gekomen dat hij waarschijnlijk op zijn gordel had gezeten. Zo zou hij die hebben kunnen vastklikken zonder last te hebben van het gordelalarm in de wagen. 

Uitspraak op 2 mei. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer