© eva

GEMEENTERAAD. Lanakense raad discussieert over plaatsen van airco’s in administratief gebouw

Lanaken
Eddy Vandoren

Kerkbesturen: Nadat de jaarrekeningen 2021 gunstig advies kregen, werd een investeringstoelage goedgekeurd aan het kerkbestuur St.-Ursula (Lanaken-centrum) van 10.500 euro voor het vervangen van ramen in de pastorij en het parochiesecretariaat aan de Koning Albertlaan. Ook het kerkbestuur St.-Petrus (Rekem) ontvangt een toelage van 50.000 euro omdat de kosten voor de herstelling van het dak van de kerk hoger uitvallen dan aanvankelijk geraamd. Daarmee komt de totale gemeentelijke toelage aan St.-Petrus Rekem voor dit werk op 250.000 euro.

vzw Toerisme: Ook de vzw Toerisme kan rekenen op de uitbetaling van enkele investeringstoelagen op het Domein Pietersheim. Voor de vervanging van de omheining van de ezelsweide ontvangt de vzw een subsidie van nagenoeg 3.500 euro en voor meerdere investeringen in het vakantiehuis (o.m. herstelling van de verwarming) en in de speeltuin (o.m. de plaatsing van een mini-schommel) trekt de gemeente ruim 30.000 euro uit. Bij de toelage van 7.300 euro voor de plaatsing van airco’s in het administratief gebouw onthield de CD&V zich. “De opdracht werd gegund aan een bedrijf dat een variante op het bestek had ingediend. Waarom werd dergelijke variante dan ook niet gevraagd aan de overige kandidaten, waaronder een Lanakense firma?”? vroeg Bert Paulissen. Schepen Jolein Martens antwoordde hierop dat de opdracht op een legale manier gegund was, met instemming van al de leden van de vzw, ook van de CD&V.

Site sporthal Veldwezelt: Na raadpleging van de lokale bevolking in 2021 over de herbestemming van de centraal gelegen sporthal in Veldwezelt verklaarde de meerderheid van de raad zich thans akkoord met het bestek voor de aanstelling van een ontwerper. Deze zal het voorstel dat door de inwoners werd geselecteerd - een mini woud met kleinschalig woonproject - moeten vorm geven. Hiervoor wordt een ereloon van 60.500 euro voorzien. Bij de stemming onthield de N-VA-fractie zich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer