©  Geert Van de Velde

Julie Van den Steen over aanval van jaar geleden: “Ik ben lang en heftig in therapie geweest”

Voor Julie Van den Steen (29) komt de bekendheid met een flinke kostprijs. De VTM-presentatrice krijgt het op sociale media geregeld zwaar te verduren, en vorig jaar werd ze fysiek aangevallen. In Dag Allemaal vertelt ze over het trauma dat ze daaraan overhield.

red

Van den Steen treedt niet in detail, maar ze vertelt dat ze met “fysieke belaging” te maken kreeg. “Dat blijft plakken, daar ben ik heel eerlijk over”, klinkt het. De presentatrice zocht dan ook hulp. “Ik heb net een reeks sessies bij een traumapsycholoog achter de rug. Het ging niet anders, het was gewoon te heftig. Sociale media is één ding, maar dit gebeurde letterlijk bij mij thuis, in mijn veilige cocon. Daar ben ik lang en heftig voor in therapie geweest.”

Mogelijk heeft Van den Steen het over een incident dat bijna een jaar geleden plaatsvond. De presentatrice zou in april 2021 aangevallen zijn met een vloeistof, mogelijk een zuur. De aanvaller miste zijn/haar doel. Na een ziekenhuisbezoek werden geen fysieke wonden vastgesteld.

LEES OOK. Julie Van den Steen aangevallen met vloeistof: wraak voor foute grootvader?

Het incident gebeurde nadat Julie op sociale media in een storm terechtkwam, toen bekend werd dat haar grootvader een rol speelde bij de moord op de toenmalige Congolese premier Patrice Lumumba. In een tv-programma had ze haar opa “een heel lieve, beschermende man” genoemd, wat bij sommigen in het verkeerde keelgat schoot. Julie verontschuldigde zich op sociale media, maar dat bleek voor de aanvaller niet voldoende.

Twee jaar eerder werd al Julies auto vernield en stuurde iemand berichten naar verschillende nieuwsredacties dat ze zou sterven door een ongeneeslijke ziekte. In een interview met Humo vertelde de presentatrice dat er bij dat bericht foto’s van haar zaten, getrokken door het raam van haar appartement. Julie diende klacht in en beide daders werden veroordeeld.

Geen olifantenvel

Ook met de vaak gemene opmerkingen die ze krijgt op sociale media, blijft Julie worstelen. “Mensen denken soms dat ik een olifantenvel heb gekregen, maar dat is helemaal niet waar”, klinkt het. “Ik ben nog altijd even emotioneel en gevoelig.”

LEES OOK. Julie Van den Steen: “Ik hoef niet meer maatje 34 te hebben”

Tijdens het laatste seizoen van The Masked Singer werd er bij momenten meer gepraat over het uiterlijk van de presentatrice dan over de wedstrijd zelf. “Ik heb daar een avond echt slecht van gelopen, en gedacht: kan ik nu echt niet goed doen? Maar ik heb er veel over gebabbeld, en kon het uiteindelijk toch naast mij neerleggen.”

Van den Steen ontkent dat ze haar lippen liet opspuiten, zoals sommige kijkers beweren. “Zelfs al had ik mijn lippen laten opspuiten, ik doe daar toch mee wat ik wil? Ik heb het toen ook niet krachtig willen ontkennen, omdat ik dan misschien mensen kwets die het wél hebben gedaan. Wie weet wil ik het in de toekomst ook? Maar nu dus niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer