Stormloop op uitverkoop Eurosport Bree: “Dat is hier een echt zottenkot”

Bree -

De volledige uitverkoop van de bekende familiezaak Eurosport-Eurotoys lokt een massa kooplustigen naar de Bocholterkiezel. Zelfs de parkeerplaatsen van de nabijgelegen kleinhandelszone Gerkenspark puilen uit.

Tijdens het afgelopen weekend kondigde de familie Lemmens aan dat men vanaf vandaag met een volledige uitverkoop begint. Daarmee komt er na 54 jaar een eind aan dit succesverhaal. Uiteindelijk moest men in de strijd tegen de internationale grootmachten het onderspit delven. Bovendien versterkte de sluiting tijdens de coronaperiode het koopgedrag via het internet en dit blijkt een blijver te zijn. “Met veel pijn in het hart moeten we deze sluiting aankondigen: maar ze is onvermijdelijk”, aldus de familie Lemmens in een korte mededeling. 

LEES OOK. Eurosport-Eurotoys in Bree sluit na 54 jaar de deuren

Zottenkot

De uitverkoop lokte meteen na openingstijd vanochtend een massa volk. Zo rond half elf stond er al een wachtrij van meer dan een uur voor de kassa’s aan te schuiven. “Alle parkings in de omgeving staan vol”, vertelt Chris die met haar dochter Jana een sportuitrusting komt scoren. “Achter de winkel staan ze dubbel geparkeerd: ik ben uitgeweken naar de parkeerplaats op het Gerkenspark hierachter. Maar ook daar waren al bijna alle plaatsen ingenomen.” Ondertussen vormde zich voor de winkel ook al een rij van een honderdtal mensen. “De capaciteit van de winkel is volzet”, klinkt het aan de ingang. “We laten pas mensen toe als er klanten de winkel verlaten.” Theo krijgt het al een beetje op zijn heupen: “Amai, dat is hier een echt zottenkot. Tegen dit tempo is de hele winkel tegen vanavond helemaal leeggekocht.”

Omstreeks 17u30 was het nog steeds druk aan de Eurosport. Een zestigtal mensen schuift aan, terwijl er binnen zo’n 200 klanten op zoek zijn naar een koopje. ©  pabr

Folder

Voor veel klanten komt de sluiting als een volledige verrassing. “Vorige week zat er nog een folder met de nieuwe collecties van de lente en de zomer in de bus”, vertelt Sarah uit Oudsbergen. “We komen hier al jaren winkelen en waardeerden het grote aanbod en de aangename persoonlijke service. Heel jammer dat dit nu verdwijnt… Echt spijtig dat we onze laatste aankopen hier op deze manier moeten komen doen.”

Nog voorraad

De mensen werden de winkel binnengelaten tot 17.30 uur: toen stond nog een 50-tal klanten op de parking te wachten om binnen te komen. Verkoopster Nathalie heeft vandaag absoluut geen tijd om een praatje te maken met haar klanten. “Het is de hele dag ongelooflijk druk geweest”, klinkt het. “Niet te schatten hoeveel schoenen, outfits en speelgoed hier de deur uitgingen. Die balans kunnen we pas later opmaken. Er is in elk geval nog heel wat voorraad in de magazijnen. We kunnen nog een tijdje door met de uitverkoop.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer