Na extra Tomorrowlandweekend en nieuw festival op Pukkelpopwei: Dour Festival duurt dit jaar een volledige week

Dour Festival, het grootste muziekfestival in Franstalig België, plant na twee coronajaren een extra lange editie. Het vijfdaagse festival voegt twee extra dagen toe en zal dus voor het eerst een volledige week duren. Op maandag 11 juli en dinsdag 12 juli zijn er onder de naam "Dour CampFest" kleinschalige optredens en feestjes op de festivalcamping. Dour Festival zelf loopt van 13-17 juli.

Het regent extra festivaldagen en evenementen deze zomer. Na aankondigingen van Tomorrowland en Pukkelpop komt ook Dour Festival, het grootste festival in Franstalig België, met extra festivaldagen. "Er was een grote vraag vanuit de festivalgangers, om de camping vroeger te openen", zegt organisator Damien Dufrasne. "En we willen onze bezoekers na twee jaar extra verwennen." 

Dour Festival begint dus uitzonderlijk al op maandag 11 juli, met twee dagen "Dour CampFest", waar festivalgangers zich kunnen opwarmen voor de start van het eigenlijke festival. Het opzet is nieuw: er zullen verschillende "mini-festivals" naast elkaar georganiseerd worden op de festivalcamping. Van ‘s middags tot 22u komen er vier geluidssystemen naar de camping, waar telkens optredens georganiseerd worden voor 2.000 tot 3.000 mensen. 

Het idee hiervoor is ontstaan tijdens de lockdowns. "We merkten dat er veel minifeestjes werden georganiseerd, wat ons op het idee heeft gebracht om het publiek dichter bij de artiesten te brengen", zegt Alex Stevens, artistiek co-directeur van Dour Festival. Naast die extra muziek op de camping belooft de organisatie tijdens die twee dagen ook andere activiteiten, in drie thema’s: selfcare, sport en zomerkamp.

De lockdowns hebben ons op het idee gebracht om het publiek dichter bij de artiesten te brengen.

Alex Stevens, artistiek co-directeur van Dour Festival

Dour Festival zelf start op woensdag 13 juli, en loopt tot en met zondag 17 juli. Er zijn dit jaar 8 podia, waaronder nieuwkomer "La Chaufferie", die wordt aangekondigd als "een nachtclub in het midden van het festivalterrein, inclusief lasers en lichtprojecties". Dat nieuwe podium was al voorzien voor de editie van 2020, die door de coronacrisis werd geschrapt.

Op de affiche staan meer dan 220 artiesten, uit uiteenlopende genres en uit alle hoeken van de wereld.  Angèle is één van de headliners van Dour Festival. Ze speelt daar haar enige Belgische festivalshow. Ook haar broer Roméo Elvis staat geprogrammeerd, net als Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, de Brusselse hiphoppers van STIKSTOF en de Australische dj Flume. 

Meest gelezen