Videospeler inladen...

BEKIJK - Britse prins Andrew ondersteunt Queen bij herdenkingsdienst prins Philip

Bij de herdenkingsdienst voor prins Philip in Londen kwam koningin Elizabeth II de plechtigheid binnen ondersteund door haar zoon prins Andrew. Het is de eerste keer dat de in opspraak geraakte prins zich in het openbaar vertoont sinds de begrafenis van zijn vader in april vorig jaar.

In de Londense kerk Westminster Abbey wordt vandaag een herdenkingsplechtigheid gehouden voor prins Philip. De man van koningin Elizabeth II overleed op 9 april vorig jaar op 99-jarige leeftijd.

De Britse koningin, alleen op de begrafenis van haar man prins Philip.

Op de begrafenis vorig jaar konden er door een opflakkering van de coronacijfers geen buitenlandse gasten aanwezig zijn. Het beeld van koningin Elizabeth die tijdens de uitvaart alleen zat, ging de wereld rond. De dienst van vandaag zal wel bijgewoond worden door een aantal buitenlandse staatshoofden. Onder meer koning Filip en koningin Mathilde zijn aanwezig.

Prins Andrew als opvallende aanwezige

Een opvallende aanwezige bij de herdenking is prins Andrew. De zoon van prins Philip kwam in opspraak toen de Amerikaanse Virginia Giuffre beweerde dat de hertog van York haar jaren geleden meerdere keren heeft misbruikt toen ze nog minderjarig was.

De zaak kwam begin maart ten einde toen Andrew een schikkingsbedrag betaalde. Het is de eerste keer sinds de begrafenis van zijn vader dat Andrew weer in het openbaar verscheen.

Vandaag ondersteunde hij de koningin bij het binnen en buiten wandelen van Westminster Abbey. 

Meest gelezen