Tadej Pogacar verkent het parcours van Dwars door Vlaanderen: “Ik vrees vooral het positie kiezen voor de kasseien”

Het is woensdag uitkijken naar Tadej Pogacar tijdens Dwars door Vlaanderen. De Sloveense Tourwinnaar wil komend weekend uitpakken in de Ronde en rijdt deze koers dan ook ter voorbereiding. En omdat het zijn eerste keer is, moest Pogacar op verkenning gaan dinsdag.

Vincent Van Genechten

“Het weer was goed dus ik heb ervan genoten”, aldus de Sloveen, die 60 kilometer van het parcours deed. “Ik heb een goeie inkijk gekregen in hoe het morgen zal zijn. Dat ik bijna verkeerd reed op een bepaald moment? Ja, er waren veel tricky bochten, met veel links en rechts draaien (lacht). Dat gebeurt al eens, natuurlijk, ook in een wedstrijd. Normaal komt het wel goed.”

Pogacar reed ook over de Vlaamse kasseien. “Ze voelden hard aan”, klinkt het. “Maar ik hou er wel van. Wat ik het meest vrees, is het positie zoeken voor de kasseien en de belangrijke secties. Maar ik kijk ernaar uit om mezelf te testen, zeker in zijn belangrijke wielerweek. Of ik vol gas ga gaan? Ik ga altijd vol gas, maar het is ook een voorbereiding voor de koers van zondag.”

 ©  rr

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer