In Hoboken heeft de Antwerpse politie zondag 119 flessen lachgas aangetroffen in een bestelwagen. © Politie Antwerpen

Politie treft 119 flessen lachgas aan in bestelwagen

Hoboken -

In Hoboken heeft de Antwerpse politie zondag een bestelwagen tegengehouden na gevaarlijk rijgedrag. In de laadruimte troffen de inspecteurs maar liefst 119 flessen lachgas, ballonnen en 1.400 euro cash geld aan.

nelo

Afgelopen zondag heeft het wijkteam van Hoboken aan de Krijgsbaan een bestelwagen tegengehouden. “De bestuurder van de bestelwagen baande zich gevaarlijk een weg door het verkeer”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Hij voerde risicovolle manoeuvres uit en had bijna een aanrijding met een ander voertuig. Ook tijdens de controle gedroeg de bestuurder zich zeer zenuwachtig.”

Toen de politie de laadruimte opende, troffen de inspecteurs 119 flessen lachgas aan. Ze vonden ook 57 pakjes met telkens tien ballonnen en meer dan 1.400 euro aan cash geld. “Al het bezwaarlijk materiaal, alsook de bestelwagen, is in beslag genomen. De verdachte van 20 jaar is gearresteerd en overgebracht”, aldus Bruyns.

Tijdens dezelfde actie zijn ook vier personen betrapt met drugs op zak. Iemand liet gebruikte frituurolie achter aan een glasbol. De sluikstortster (44) werd betrapt en kreeg een GAS-boete. Tot slot zijn drie foutparkeerders, een bellende bestuurder en een beginnend bestuurder die in de verboden richting reed, beboet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER