Een Oekraïense soldaat wandelt door een loopgraaf ten noorden van Kiev. (28/03/2022)
Volledig scherm
Een Oekraïense soldaat wandelt door een loopgraaf ten noorden van Kiev. (28/03/2022) © AFP

Rusland kondigt staakt-het-vuren aan bij Marioepol - “Europa mag Russisch gas blijven betalen in euro”

Gisteren kwamen delegaties uit Kiev en Moskou in Turkije samen voor nieuwe onderhandelingen, waaruit volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky “positieve signalen” kwamen. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens inzet als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden en zijn Europese partners houden de sancties tegen Rusland voorlopig aan. Herlees hier alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne van woensdag 30 maart.

  1. Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutionair” nieuw productiesysteem?

    Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutio­nair” nieuw productie­sys­teem?

    De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla is van plan om af te stappen van de lopende assemblageband, die na de introductie door Henry Ford zowat honderd jaar geleden de norm geworden is voor de autoproductie. Tesla wil een andere aanpak, waarbij onderdelen van een auto gelijktijdig in specifieke ruimtes gebouwd worden, om uiteindelijk samengevoegd te worden. Dat bericht het financiële persagentschap ‘Bloomberg’ donderdag. Tesla zelf spreekt van een “revolutionair” nieuw systeem.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.