PostNL reageert op arrestatie CEO Belgische afdeling: "Agressieve actie van justitie, intimiderend en onaanvaardbaar"

Het Nederlandse postbedrijf PostNL noemt de arrestatie van de CEO van de Belgische afdeling en de inval in verschillende magazijnen “agressief en buitengewoon intimiderend”. Dat staat in een brief naar hun klanten. Drie toplui van PostNL België zijn aangehouden: de CEO, de nummer twee en volgens PostNL zelf ook nog een manager. Ze worden onder andere verdacht van mensenhandel.

Maandagochtend viel de federale gerechtelijke politie van Antwerpen binnen in depots van PostNL in Willebroek, Wommelgem en Turnhout. Ook de sociale inspectiediensten werkten mee aan de huiszoekingen. Daarbij zijn negen mensen opgepakt, onder wie de CEO en de nummer twee van het bedrijf.

De arbeidsauditeur bevestigt intussen dat drie toplui zijn aangehouden. Het gaat om de CEO, zijn nummer twee en (volgens PostNL zelf) nog een manager. Ze worden verdacht van mensenhandel, van het leiding geven aan een criminele organisatie en van verboden terbeschikkingstelling. Dat laatste betekent dat PostNL verantwoordelijk kan worden gesteld voor onderaannemers die personeel in het zwart tewerkstellen.

De directie van PostNL, het Nederlandse moederbedrijf dus, noemt de inval bij de Belgische tak van PostNL en de arrestatie van toplui nu "onaanvaardbaar en intimiderend". In een brief aan zijn klanten, die ook op de website van het bedrijf werd gepubliceerd, staat er nog: "Wij nemen zeer nadrukkelijk afstand van de ernstige, niet-onderbouwde beschuldigingen. Het geschetste beeld lijkt in niets op onze dagelijkse manier van werken. Dit is een agressieve actie van de Belgische justitie."

Videospeler inladen...
Wij hebben grote vragen over de willekeur waarmee men hier te werk gaat
Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek Benelux, PostNL

Volgens PostNL werden de controles in het bedrijf nog aangescherpt en wordt er meegewerkt aan het onderzoek dat al langer loopt: "De gang van zaken roept bij ons grote vragen op over de willekeur waarmee de betrokken instanties te werk gaan. Ik benadruk hierbij dat wij in de afgelopen maanden steeds onze volledige medewerking hebben gegeven aan de onderzoeken en vragen van de autoriteiten."

Ondertussen blijven twee depots van het postbedrijf, in Wommelgem en Willebroek, verzegeld. De pakjes die daar liggen, kunnen voorlopig niet bezorgd worden. Daarnaast kan het bedrijf naar eigen zeggen zonder vertragingen voortwerken. De pakjes voor Wommelgem en Willebroek worden in andere depots verwerkt.

Meest gelezen