©  USA TODAY Sports

En hij was net zo goed bezig: tennis ‘bad boy’ Nick Kyrgios scheldt umpire uit, gooit rackets kapot en verliest in Miami

Nick Kyrgios heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het ATP-toernooi van Miami. De flamboyante Australiër verloor in twee sets van Janik Sinner: 7-6(3) en 6-3.

Vincent Van Genechten

Kyrgios mocht als wildcard deelnemen aan het toptoernooi en speelde met momenten fantastisch tennis in overwinningen tegen onder andere Andrey Rublev en Fabio Fognini. Maar tegen Sinner, het negende reekshoofd in Miami, liep het helemaal fout.

De Australiër kreeg het al vroeg aan de stok met umpire Carlos Bernardes, een ruzie die Kyrgios verschillende waarschuwingen opleverde en hem uiteindelijk de match kostte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ongelooflijk”, riep Kyrgios op een bepaald moment vanuit zijn zitje. “Dit is de vierde ronde in Miami, een van de grootste tennistoernooien, en jullie kunnen niet eens jullie job doen. Een schande is het. Die kerel zou hier ter plekke ontslagen moeten worden. Stel een nieuwe groep refs aan, deze gasten hebben geen flauw idee wat ze aan het doen zijn. Wat een grap. Ik zou het 100 keer beter kunnen doen, alles. Jullie weten van niks. Niks!”

De beelden:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer