Julie en Kian Nadjmi namen de cheque van 8.000 euro in ontvangst, namens hun vader die niet aanwezig kon zijn

Aardbeienseizoen officieel van start op veiling in Hoogstraten

Vanmorgen werden op de veiling in Hoogstraten officieel de eerste aardbeien verkocht. De opbrengst van de eerste kist ging naar de Nadjmi Foundation. Er werd 4.000 euro geboden en de veiling verdubbelde dat bedrag tot 8.000 euro. 

Coöperatie Hoogstraten heeft vanmorgen officieel de aftrap gegeven van het aardbeienseizoen. Traditioneel werd de eerste kist geveild voor het goede doel. Dat is dit jaar de Nadjmi Foundation, de stichting van de Antwerpse arts Nasser Nadjmi, bekend van de televisiereeks Topdokters. Hij is gespecialiseerd in het behandelen van  kinderen met een gespleten lip, kaak en gehemelte. Via zijn organisatie leidt hij overal ter wereld andere artsen op.

"Ook hier kenden we een aantal mensen die met die aandoening geconfronteerd werden", verklaart Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten de keuze voor het goede doel. "Daarnaast vinden we de inzet en het doorzettingsvermogen van dokter Nadjmi heel belangrijk. Ook onze telers hebben dat nodig om lekkere producten tot bij de klanten te krijgen."

Beluister hier het gesprek met Jan Engelen

8.000 euro

Coöperatie Hoogstraten kon uiteindelijk een cheque van 8.000 euro overhandigen aan de Nadjmi Foundation. "Er werd 500 euro geboden per bakje, dat is 4.000 euro voor de hele kist. De coöperatie verdubbelde dat bedrag. Daar stonden onze telers op." 

Nu het aardbeienseizoen echt gestart is, zal de prijs in de winkels ook wel wat dalen, volgens Engelen. "Het gaat om vraag en aanbod. Dus als het seizoen wat vordert en er meer aardbeien zijn, zal de prijs ook zakken."

Volgens Engelen komen er ook lekkere aardbeien aan. "Het weer van de laatste dagen heeft ons in elk geval goed geholpen om de plantjes te laten groeien, ook al komt er nu wat minder weer aan."

De eerste kist aardbeien werd gekocht door Fruithandel Sebrechts

Meest gelezen